Volledig scherm
De talkshow, waarin alleen vrouwen te gast zijn, zakte vorig week onder de ‘magische grens’ van 200.000 kijkers. © ANP Kippa

Kijkcijfers Ladies Night dalen, nieuw diepterecord

De Net5-talkshow Ladies Night trok gisteravond 145.000 kijkers. Het programma, dat veel lovende kritieken krijgt, behaalde daarmee een nieuw diepterecord. De talkshow zakte vorig week onder de ‘magische grens’ van 200.000 kijkers. Dat blijkt uit de cijfers van de Stichting Kijkonderzoek.

Aan de aandacht op sociale media ligt het niet; er werd woensdagavond veel op Twitter gepraat over Ladies Night. Zangeres Roxeanne Hazes vertelde over de totale zenuwinzinking die zij recent had. Advocaat Natacha Harlequin bekende pas maandag, na het racismevoorval tijdens de wedstrijd FC Den Bosch-Excelsior, van haar zoon te horen dat hij vrijwel dagelijks racistische opmerkingen naar zijn hoofd krijgt.

,,Ja, mama, dit maak ik elke week wel mee, zei mijn zoontje aan de keukentafel. Ik werd echt even stil, ik wist dat niet. Elke week zegt er wel iemand k-Surinamer tegen hem, of jij hebt een huid als poep.’’ Haar zoon bekende dit niet te vertellen omdat hij het zo erg voor zijn moeder vindt als zij hier verdrietig van zou worden. ,,En wat wil je dan doen, vroeg hij. Wil je elke dag langs gaan bij de juf? Ik vind het vooral voor jou ook zo erg, want jij bent ook bruin.’’

Andere titels in de top 10 van de lijst van gisteren waren ‘golden oldies’ als Tussen kunst en kitsch, De wereld draait door, EenVandaag en het Sinterklaasjournaal.