Volledig scherm
© RTL

Kijkcijfers RTL Late Night opnieuw onder de 300.000

RTL Late Night heeft opnieuw weinig kijkers getrokken. De geplaagde talkshow op RTL4 herstelde zich enigszins na het historische dieptepunt van 188.000 kijkers op maandagavond. Maar ook gisteravond bleef het programma met 260.000 kijkers ver achter.

Daarmee valt het programma opnieuw buiten de kijkcijfer top 25. Concurrenten Pauw (871.000) en De Wereld Draait Door (1,3 miljoen) deden het beduidend beter. Dat blijkt uit de cijfers van de Stichting Kijkonderzoek die vandaag werden gepubliceerd. In de talkshow van Twan Huys waren Diggy Dex, Anita Witzier en Joris Linssen te gast.

Humberto Tan moest eerder dit jaar het veld ruimen vanwege teruglopende kijkcijfers. Toen stemden geregeld nog zo'n half miljoen Nederlanders af op de talkshow, die in zijn hoogtijdagen bijna twee miljoen kijkers wist te boeien. Met Tan aan het hoofd van de tafel trok RTL Late Night in vijf jaar tijd één keer minder dan 300.000 kijkers. Huys, die de talkshow sinds de zomer presenteert, zat de afgelopen maand al vier maal onder die grens.

Het best bekeken programma van de avond was de Champions League-wedstrijd Ajax-Benfica. Ruim 2 miljoen mensen zagen de Amsterdammers in blessuretijd winnen met 1-0.