Volledig scherm
Groeten uit 1984 met de familie Ragas. © RTL

Kijkers 'Groeten uit' ergeren zich groen en geel aan familie Ragas

Het was vanavond in Groeten uit 19xx de beurt aan Bastiaan en Tooske Ragas. Het koppel ging met met hun vier kinderen terug naar het jaar 1984, tot groot plezier van Tooske. Maar haar enthousiasme kon niet iedereen bekoren, op sociale media stromen de reacties binnen van kijkers die zich daar juist groen en geel aan ergerden. 

,,Het is alsof ik nooit ben weggeweest", glunderde Tooske, die in 1984 tien jaar oud was, in de tuin van hun oubollig ingerichte woning. De herkenbare spullen en pogramma's als Fame en de Showbizzquiz deden het hoofd van de blondine op hol slaan. ,,Wát leuk! Dit keek ik altijd!", gilde Tooske het bijna uit. Toen het gezin ook nog eens dansles moest volgen in pimpelpaarse maillots was het plaatje compleet. De vier koters van het stel ontkwamen niet aan de pasjes uit het betreffende jaar. 

Ook voor Bastiaan, destijds 12, was het een groot feest om weer voor even in 1984 te leven. Hij ging op pad met zoon Sem op een BMX, die destijds erg populair waren, en genoot van muziek van zijn grote idool Prince. 

Voor de 15-jarige Sem en zijn zusjes Fien, Leentje en Catoo was het echter wel wat wennen om zo ver terug de tijd in te gaan. ,,Ik mis mijn telefoon heel erg. Gisteren viel het nog wel mee, maar vandaag is het écht als een bom ingeslagen", klonk het verveeld uit Sems mond. De drie meiden vonden het leuk om mee te maken, maar ook zij wilden snel weer terug naar hun echte leventje.

Irritant

De kijkers thuis noemden alle voorwerpen en programma's een feest van herkenning, maar de kritiek op de familie Ragas was niet mals. Een groot gedeelte van de actieve Twitteraars konden het gezin niet uitstaan. Vooral Tooske haalde het bloed onder hun nagels vandaan. 'Kan Tooske ook NORMAAL reageren?' en 'Tooske roept een soort agressie bij me op', reageerden meerdere mensen.

Volgende week is het de beurt aan oud-wielrenster Leontien van Moorsel en haar gezin. Zij gaan terug naar het jaar 1980. 

Poll

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

  • Eva Cleven (22%)
  • Hugo Kennis (61%)
  • Shary-An Nivillac (17%)
12799 stemmen