Kijkers kraken nasynchronisatie Duitse serie Bad Banks massaal af

videoDe nagesynchroniseerde versie van de Duitse serie Bad Banks is geen succes. Kijkers ergeren zich groen en geel aan het experiment van de NPO, waarvoor acteur Barry Atsma zijn eigen rol opnieuw insprak. 

Op Twitter regent het reacties van kijkers die de eerste aflevering van Bad Banks op NPO 1 een mislukt experiment noemen. 'Het lijkt wel een slechte kinder Disney-serie', oordeelt iemand. 'Eén minuut naar Bad Banks gekeken. Ik moet erom lachen, maar het is om te huilen', 'Verneukt een misschien best leuke serie, maar dit is niet te doen' en 'Alsof je een slechte jaren 80 kung-fu film kijkt' klinkt het ook.

Kijkers die zich wanhopig afvragen waar de originele versie van Bad Banks te bekijken is, kunnen terecht op NPO Extra of Ziggo Kanaal 311. ,,Daar wordt niet de nagesynchroniseerde versie met Nickelodeonnederlands uitgezonden'', aldus ene Anthony.

Vertrouwen

De NPO maakte vorige week bekend dat de nasynchronisatie een eenmalig project betreft. Frans Klein, directeur bij de NPO, liet weten dat hij erg benieuwd is naar de reacties. ,,We hebben er veel vertrouwen in. Daarom geven we de nagesynchroniseerde versie een prominente plek op NPO 1'', aldus Klein. Voor Barry Atsma was het inspreken van zijn rol als bankier niet nieuw. ,,Maar het inspreken van mijn eigen rol wél. De spanning van de allereerste scène van Bad Banks kwam direct terug. In de studio heb ik elke scène, elke zin opnieuw gespeeld en beleefd, maar dan in mijn moedertaal."

Op de vraag dat nasynchronisatie meer geld kost dan ondertiteling reageerde NPO-woordvoerster Anneke de Vries aan het AD: ,,Dat er bezuinigd moet worden, betekent absoluut niet dat je stil moet gaan staan. Het is een kleinschalig experiment waarmee de NPO, als het goed uitpakt, juist een ander publiek bereikt. En als het experiment aanslaat, kiezen wij in de toekomst vaker voor deze aanpak.’’

Atsma in Bad Banks
Volledig scherm
Atsma in Bad Banks © PR
Volledig scherm
© PR