Kijkers lyrisch over muzikale helden in Ali B op Volle Toeren

VideoVier seizoenen lang heeft Ali B gesmeekt om Herman van Veen en Boudewijn de Groot in zijn muziekshow Ali B op Volle Toeren te krijgen, maar dit seizoen is het hem gelukt. De aflevering met de zangers en rapper Diggy Dex maakt veel los bij het grote publiek.

Podiumkunstenaren De Groot en Van Veen stemden na een openbare smeekbede van Ali B in, maar stelden wel een voorwaarde: samen in één aflevering zitten. Ali B koppelde de coryfeeën uit de Nederlandse muziek aan rapper Diggy Dex. Ze kregen de taak om een nieuwe versie van een hit van de ander te maken.

Lyrisch
Er wordt op sociale media veel gesproken over de uitzending. 'Wat een geweldige aflevering' en 'Wauw, een en al emotie!', schrijven mensen op Twitter.

Ook Bekend Nederland is onder de indruk. 'Prachtig en uniek optreden', schrijft radiomaker Frits Spits. Sportverslaggever Jack van Gelder heeft genoten van de uitzending en columnist Sjon Reijers noemt de samenwerking 'een strakke clash of generations'.

Gedenkwaardig
Diggy Dex blikte vanochtend met groot genoegen terug op de opnamen. Via Instagram deelde hij een kiekje met De Groot. ,,Deze foto had ik al enige tijd op mijn telefoon staan. Blij dat ik deze nu mag delen! Met held Boudewijn de Groot bij #abovt op één van de meest gedenkwaardige dagen van mijn leven kan ik stellen!"

Vorige week trok het succesprograma slechts 296.000 kijkers, maar gisteravond scoorde het bijna 700.000 belangstellenden. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek.