Kijkers onder indruk van docu Famke Louise: ‘Zoveel respect voor haar’

videoZe is misschien wel de meest gehate artiest van Nederland: Famke Louise. Maar nu haar documentaire sinds enkele dagen op Videoland te zien is, zijn de meningen over de jonge Famke volledig omgeslagen. ‘Ontzettend veel respect. Wat krijgt zij veel over zich heen zeg', klinken de positieve reacties.

Famke Louise
Volledig scherm
Famke Louise © ANP

Ze begon in 2016 als vlogster, maakte heftige video's die voor de nodige kritiek zorgden, maar knokte zich vervolgens omhoog. En hoe. In nog geen twee jaar tijd is de 19-jarige Famke Louise uitgegroeid tot een van de populairste artiesten van Nederland. Haar eerste single Op Me Monnie was direct een hit en belandde zelfs hoog in de hitlijsten. En daar bleef het niet bij. Andere hits als Vroom Vroom en Fan ontkwamen niet aan een plekje in de hitlijsten.

Maar de roem heeft ook een keerzijde. Ondanks haar hits, kampt Famke Louise dagelijks met een enorme dosis haat die ze over zich heen krijgt. Die momenten worden onder meer uitgelicht in haar documentaire. ‘Ik hoop dat je zelfmoord pleegt', ‘Ik krijg oorkanker van jouw muziek’ en ‘Je bent een mislukkeling, hoop dat je sterft', zijn een aantal van de heftige reacties die Famke Louise op haar muziek krijgt. 

De rapster trekt zich weinig aan van alle kritiek, maar breekt wél als haar overleden vader ter sprake komt in de documentaire. Het is de eerste keer dat ze met haar moeder in gesprek gaat over het verlies van haar vader. ,,We hebben er altijd omheen gedraaid’’, zegt haar moeder geëmotioneerd. ,,Ik heb je nog nooit zo in paniek gezien.’’

Breken

In de documentaire zijn ook veel grote artiesten te zien, evenals haar drie managers Bizzey, JayJay Boske en Pearl. ,,Ik kan er gewoon niet bij met m'n kop dat er zoveel haat en nare dingen worden gezegd. Haar vader is overleden en dan lees ik onder comments ‘ik ben blij dat je vader dood is’ of ‘je bent net zo mislukt als je vader’. Ze laat zich nergens door wegslaan. En dat vind ik wel eens knap. Altijd eigenlijk’’, spreekt JayJay Boske vol lof over Famke Louise.

In de laatste aflevering wordt duidelijk dat Famke haar eigen pad wil gaan volgen. De artieste heeft andere ambities voor ogen dan haar managers, en besluit daarom met ze te breken. 

Respect

De docu is pas sinds drie dagen online te zien, maar wordt bijzonder goed ontvangen. Een groot deel van de kijkers bekent met een vooroordeel over Famke Louise te hebben gezeten. Andere kijkers hadden een enorme hekel aan haar, maar zijn de rapster nu met een andere ogen gaan bekijken.

‘Wow, ondanks dat haar muziek mij niet ligt, heb ik ongelofelijk veel respect voor #famkelouise. Zoveel haat en nare reacties stopt haar niet in het doen wat ze leuk vindt’ en ‘Niet altijd even fan van #FamkeLouise maar ach meissie.. Je docu doet me veel. Geeft zo’n goed beeld van hoe je echt bent en daar is helemaal niets mis mee!’

Famke zelf laat via Instagram weten onder indruk te zijn van de positieve berichten. ,,Geef je dromen nooit op en focus op jezelf’’, schrijft ze.

Nico Dijkshoorn on Twitter

Net de docu gezien over Famke Louise. Zwaar onder de indruk. Wat een moed en wat een ronddraaiende gieren boven haar hoofd. Zo krachtig om die fakebende om haar heen van zich af te duwen. Razend knappe docu. Indrukwekkende moed. #famkelouise

Yolomeneer on Twitter

Wow, ondanks dat haar muziek mij niet ligt, heb ik ongelofelijk veel respect voor #famkelouise Zoveel haat en nare reacties stopt haar niet in het doen wat ze leuk vindt #videoland

Anne on Twitter

Toch wel echt onder de indruk van @jayjayboske in de docu van #famkelouise mooi om te zien hoe hij zich over haar ontfermde. Hoop dat ze nog steeds mensen om zich heen heeft, die haar niet alleen zien als middel om geld te verdienen maar ook als mens.

Schaapje 🤔 on Twitter

Ongelofelijk die haat die #famkelouise over zich heen kreeg en krijgt. Haar muziek vind ik ook ruk maar waarom moet je iemand zo behandelen? Dat slaat echt nergens op! Onthutsend gewoon.

Marcos on Twitter

Net de docu van #famkelouise. Gezien dikke respect voor die meid wat een doorzetter ondank de haters. Respect -!

Marjolein Mulder on Twitter

Niet altijd even fam van #FamkeLouise maar ach meissie.. je docu doet me veel. Geeft zo'n goed beeld van hoe je exht bent en daar is helemaal niets mis mee!