Volledig scherm
Lucas Hamming is Judas. © EO

Kijkers The Passion in vuur en vlam om knappe Judas

Kijkers van paasspektakel The Passion zijn vanavond helemaal weg van rockartiest Lucas Hamming (25), die in de huid van apostel Judas Iskariot kruipt. Op Twitter, waar The Passion al snel trending topic was, wordt hij de knapste Judas ooit genoemd.

,,Judas is er niet lelijker op geworden’’, vat iemand de stoere looks van de singer/songwriter uit Blaricum samen. Ook zijn kijkers nieuwsgierig naar de zogenoemde Judaskus, die symbool staat voor het verraad van Jezus. Door zijn meester een kus te geven, liet Judas gewapende mannen weten wie ze moesten oppakken.

Voor Hamming, die vanavond in de binnenstad van Dordrecht het nummer Wen d'r maar aan van Anouk kreeg toebedeeld, is de rol van Judas op het lijf geschreven. ,, Als rockartiest speel ik popmuziek met een rauw randje en Judas is de rauwere gast van de leerlingen van Jezus. Die hele vibe van rock&roll, rauw en stoer neem ik graag mee in Judas. Niet dat Judas een rockster is, maar ik kan best wel wat rockelementen gebruiken als inspiratie‘’, zei hij daarover tegen de EO. ,,Als je aan de ene kant de Rolling Stones en hun levensstijl hebt, dan staat The Passion er lijnrecht tegenover. Maar juist daarom kan je er iets heel vets van maken.’’

Hamming maakte vorig jaar zijn debuut in de musical All Stars als Johnny.

Eerdere Judassen

2018: Jeangu Macrooy

2017: Roel van Velzen

2016: Xander de Buisonjé

2015: Jeroen van Koningsbrugge

2014: Jamai Loman

Lees hier alle terug over The Passion in Dordrecht

Bekijk hier de hoogtepunten uit The Passion 2019:

Volledig scherm
Hamming tijdens de vooropnames van The Passion © Willem Jan de Bruin

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (57%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (43%)
15557 stemmen