Volledig scherm
Kim Kardashian. © EPA

'Kim Kardashian' gevaarlijkste zoekopdracht

Kim Kardashian is in Nederland de gevaarlijkste celebrity om op te googelen. Wie informatie over haar opzoekt, loopt het grootste gevaar uit te komen op een site die met schadelijke software is besmet, zegt beveiliger McAfee. Model Doutzen Kroes staat op plek twee, gevolgd door actrice Naomi Watts.

Volledig scherm
Doutzen Kroes. © ANP Kippa

Op de Nederlandse ranglijst staan vooral buitenlandse sterren. Andere namen in de top 10 van gevaarlijke zoektermen zijn bijvoorbeeld Emilia Clarke (actrice uit Game of Thrones), comedians Jimmy Kimmel en Jimmy Fallon en zangeres Adele. Rapper Lil' Kleine is op de 22ste plek de tweede Nederlander, gevolgd door Linda de Mol (38ste), Max Verstappen (45ste), Gerard Joling (47ste) en Humberto Tan (50ste).

Wereldwijd is actrice Ruby Rose de gevaarlijkste zoekopdracht. De Australische is vooral bekend van de serie Orange is the New Black. Later dit jaar speelt ze een lesbische Batwoman. Kim Kardashian staat wereldwijd op de negentiende plek.

Beveiliger McAfee maakt elk jaar een ranglijst van gevaarlijke beroemdheden. Vorig jaar was zangeres Avril Lavigne de gevaarlijkste zoekopdracht, maar muzikanten zijn weggezakt. Amy Schumer stond in 2016 op 1. De Leidse dj Armin van Buuren was in 2015 de gevaarlijkste celebrity wereldwijd.

poll

Wie gaat vanavond zeker door naar finale The Voice?

Wie gaat vanavond zeker door naar finale The Voice?

  • Patricia van Haastrecht (23%)
  • Menno Aben (3%)
  • Navarone (37%)
  • Mikki van Wijk (3%)
  • Quido van de Graaf (3%)
  • Dennis van Aarssen (30%)
4691 stemmen