Kim raadt Het Geluid en wint recordbedrag van 63.700 euro

QmusicHet Geluid van Qmusic is na tien weken eindelijk geraden. Kim Stolk (35) uit Pijnacker gaf vanochtend het juiste antwoord - het vastklikken van het lipje van een fotolijstje - in de show van radiodj's Mattie, Fien en Igmar. Stolk won een recordbedrag van 63.700 euro.  

Nog nooit won een luisteraar zoveel geld met het bekende radiospelletje. ,,Het was echt een gok'', zei Kim in de uitzending. ,,Ik twijfelde nog tussen het breken van een cracker en het fotolijstje, pas op het laatste moment switchte ik". 

Kim kon het bijna niet geloven dat het antwoord goed bleek te zijn. ,,Nee joh!" riep ze toen Mattie de uitslag gaf, waarop hij zei: ,,Ik sta hier te trillen op mijn benen!" Van het geld wil ze in ieder geval een mooie reis gaan maken met haar vriend.

De recordpot was eerder gevuld met 63.500 euro. Die prijs kreeg een winnaar zes jaar geleden toen 'het vastklikken van een iPhone' moest worden geraden. 

Het vorige Geluid was een stuk minder waard. In februari gaf Josine Bom uit Breda het goede antwoord: het prikken van een gaatje in een magnetronmaaltijd was goed voor 37.800 euro.

Wat is Het Geluid?

Bij Het Geluid krijg je -zoals de naam als zegt- een geluid te horen. Als je in de uitzending doorgeeft wat te horen is, win je het bedrag dat Het Geluid op dat moment waard is. Standaard is Het Geluid 2.500 euro waard en dit bedrag stijgt elke keer dat er op Q-music een fout antwoord wordt gegeven. Dit jaar kon ook de Qmusic-app gebruikt worden om mee te spelen. Gebruikers van de app konden eenmalig voor Ja stemmen bij een antwoord in de uitzending. Als mensen dit bij het juiste antwoord deden wonnen zij ook een geldbedrag.

Het concept is niet nieuw. Ook in het buitenland bestaat een spel als 'The Secret Sound' en op de Nederlandse radio bestond in de jaren 60 ook al een soortgelijk spel. Sinds die tijd zijn er diverse varianten ontwikkeld, zoals 'De lach van 10' op Radio 10 en 'Win met de Zin' op 538 en 'De Stemband' op Veronica.

De achterkant van het fotolijstje
Volledig scherm
De achterkant van het fotolijstje © Qmusic