Kinky Boots en Anastasia favoriet bij Musical Awards: allebei 10 nominaties!

videoMet elk 10 nominaties zijn Kinky Boots en Anastasia de grote kanshebbers op een van de 12 Musical Awards, die 22 januari worden uitgereikt. Ook Lazarus, de zwanenzang van David Bowie, maakt voor beste regie, hoofdrolspelers en musical kans op een onderscheiding.

Met 19 nominaties voor een Musical Award is Stage Entertainment de grootste kanshebber op een van de 12 Musical Awards, die op 22 januari in de RAI in Amsterdam worden uitgereikt. Die avond, live uitgezonden door AvroTros op NPO 1, wordt ook de winnaar van de AD Publieksprijs voor Beste Musical bekendgemaakt.

Kinky Boots en Anastasia zijn voor 19 prijzen genomineerd. Daaronder beste Grote Musical. Bovendien maakt Kinky Boots kans op onder meer Mannelijke Hoofdrol (Naidjim Severina) Vrouwelijke Bijrol (Vajèn van den Bosch) en Mannelijke Bijrol (Dennis Willekens).

Voor Anastasia lonkt de Vrouwelijke Hoofdrol (Tessa Sunniva van Tol), Vrouwelijke Bijrol (Gerrie van der Klei), Choreografie (Peggy Hickey).

David Bowie

Lazarus, de muzikale zwanenzang van David Bowie, is voorgedragen voor de Beste Regie (Ivo van Hove), Mannelijke Hoofdrol (Pieter Embrechts en Dragan Bakema) en Beste Vormgeving/Toneelbeeld (Jan Versweyveld).

De jury zag dit jaar de volgende musicals: Anastasia, Lazarus, Kinky Boots, Marvellous, ’t Schaep met de 5 pooten, Brugklas, Annie, Fun Home, Op hoop van zegen en Stil in mij.

Volledig scherm
Kinky Boots. © Roy Beusker