Volledig scherm
Vandaag is het internationale 'Kiss A Ginger Day'. © Photo News/AFP

‘Kiss A Ginger Day’: deze roodharigen sterren zijn om te zoenen

Vandaag is het internationale ‘Kiss A Ginger Day’. Met andere woorden: geef eens een kus aan iemand met rood haar. En daarvoor zijn genoeg beroemde kandidaten.

Ed Sheeran (27)

Volledig scherm
Ed Sheeran © EPA

Het boegbeeld van de roodharige mensen wereldwijd: Ed Sheeran. Zelf lacht hij vaak met zijn rosse haren. ,,God dacht: jij bent klein, hebt rood haar en  draagt een bril. Jij gaat wat hulp nodig hebben om meisjes te krijgen. Hier heb je een gitaar!”, zo grapte hij in een interview. 

Hanne Van K3 (24)

Volledig scherm
Hanne staat zodanig bekend om haar rode haren dat ze steevast ‘de rosse van K3' wordt genoemd. © ANP Kippa

De bekendste roodharige van onze zuiderburen is ongetwijfeld Hanne van K3. In de finale van ‘K3 Zoekt K3' werd duidelijk dat ze ook na het verven haar rode lokken mocht behouden. Haar voorgangster, Karen Damen, had ook prima in deze lijst kunnen staan. Maar na zo vele jaren in K3 was zij haar rode haren zo beu dat ze ze ondertussen bruin verfde. Helaas!

Cas Wolters

Wie naar Heel Holland Bakt kijkt weet het meteen: dit is Cas Wolters. Deze roodharige bakker zet momenteel zijn beste beentje voor in het kookprogramma en hoopt er met de winst te vandoor te gaan. Cas valt ook goed in de smaak bij de dames, op Instagram krijgt hij regelmatig complimenten. ‘Cas is de leukste bakker van dit seizoen!’

Volledig scherm
Cas Wolters © Hans van de Ven

Emma Stone (30)

Volledig scherm
Emma Stone © Photo News

Emma Stone kennen we als één van de beroemdste roodharige actrices in Hollywood, maar eigenlijk is haar natuurlijke haarkleur blond. Dat verklapte ze in een interview. In haar laatste Oscargenomineerde film ‘The Favourite’ zien we haar opnieuw als blondine.

Prins Harry (34)

Volledig scherm
Prince Harry © Photo News

De Britse prins Harry is wereldwijd misschien wel de bekendste roodharige man ooit. Tot voor kort was hij ook één van de meest begeerde vrijgezellen, maar daar stak Meghan Markle een stokje voor. 

Rupert Grint (30)

Volledig scherm
Rupert Grint © anp

En hoe kunnen we de roodharige beste vriend van Harry Potter vergeten? Rupert Grint speelde jarenlang de rol van Ron Wemel. Heel zijn film-familie had trouwens rood haar. 

Isla Fisher (42)

Volledig scherm
Isla Fisher © Photo News

Isla, de echtgenote van Sacha Baron Cohen, kennen we uit films als ‘Confessions Of A Shopaholic’, ‘Now You See Me’ en ‘Tag’. 

Amy Adams (44)

Volledig scherm
Amy Adams © Photo News

Adams specialiseert zich in comedy, en was al te zien in de live-action Disneyfilm ‘Enchanted’, maar ook in films als ‘Vice’ en de V.S.-versie van ‘The Office’. 

Eddie Redmayne 

Volledig scherm
Eddie Redmayne © EPA

Redmaye speelt de hoofdrol in de nieuwste Harry Potter-franchise: ‘Fantastic Beasts And Where To Find Them’. Hij speelt daarin het personage Newt Scamander. 

Julianne Moore (58)

Volledig scherm
Julianne Moore © EPA

Julianne is een Oscarwinnende actrice die te zien was in ‘Stille Alice’, ‘The Big Lebowski’ en ‘Hannibal’. 

Jesse Tyler Ferguson (43)

Volledig scherm
Jesse Tyler Ferguson © EPA

Ferguson werd beroemd dankzij zijn rol als de homoseksuele Mitchell Pritchett in de tv-komedie ‘Modern Family’. 

Jessica Chastain

Volledig scherm
Jessica Chastain © Photo News

De Amerikaanse actrice was al te zien in ‘The Help’, ‘The Huntsman’ en ‘Molly’s Game’. 

Robert de Hoog

Volledig scherm
Robert de Hoog © ANP Kippa

Ook een Nederlandse ster mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Robert de Hoog is een veelzijdig acteur, maar is op dit moment natuurlijk vooral bekend van zijn rol als Tatta in de hitserie Mocro Maffia.

Michael Fassbender (41)

Volledig scherm
Michael Fassbender © Getty Images

‘X-Men’-acteur Michael Fassbender is naar eigen zeggen wel degelijk ros, maar hij moet zijn haar vaak kleuren voor rollen. Dat verklaart hij in het onderstaande interview.