Het bruidspaar tijdens de ceremonie.
Volledig scherm
Het bruidspaar tijdens de ceremonie. © Eric Mathon / Palais princier

Kleindochter Grace Kelly trouwt in grijs designjurkje met Franse filmproducent

Feest in de dwergstaat Monaco, daar is dit weekend Charlotte Casiraghi in het huwelijksbootje gestapt. De 32-jarige dochter van prinses Caroline en de kleindochter van wijlen Grace Kelly beloofde in het prinselijk paleis in Monaco trouw aan de Franse filmproducent Dimitri Rassam (37).

Charlotte en haar man kozen voor een intiem burgerlijk huwelijk. Charlotte droeg geen uitbundige trouwjurk maar een korte, steengrijze jurk van Yves Saint Laurent. De japon was versierd met kant en drie strikken, zo is te zien op een foto die het Monegaskische hof op Facebook plaatste. Volgens modesites had de creatie iets weg van de brokaten jurk die prinses Grace in 1956 droeg tijdens de burgerlijke ceremonie met prins Rainier.

Na de huwelijksvoltrekking gaf het kersverse echtpaar een tuinfeest dat naar verluidt voor de bruidegom eindigde met een nat pak. Dimitri zou, met zijn trouwpak nog aan, door vrienden in het zwembad zijn gejonast.

Na de dienst werd de koninklijke familie (waaronder Charlottes oom prins Albert en zijn vrouw prinses Charlene en hun kinderen, tante prinses Stéphanie en broers Andrea en Pierre) getrakteerd op een traditionele picknick in Monegaskische stijl in de terrastuinen met uitzicht op de Middellandse Zee. Charlotte werd daar, met haar man aan haar zijde, gefotografeerd in een moderne strapless avondjurk. Vervolgens verplaatsten de gasten zich voor het diner naar het vijf sterren Monte Carlo Beach Hotel. Grote afwezige was Charlottes vader Stefano, die omkwam bij een bootongeluk toen zij 4 jaar oud was.

Relatieproblemen

De relatie van Charlotte en Dimitri was de afgelopen jaren voer voor de nieuwsbladen in Monaco. Het stel maakte hun verloving vorig jaar maart bekend, maar de trouwplannen werden op de lange baan geschoven toen bleek dat Charlotte in verwachting was. Zoontje Balthazar kwam in oktober ter wereld. Begin dit jaar kwam plots het bericht naar buiten dat de verloving verbroken was.

Balthazar is het tweede kind voor Charlotte, de enige dochter uit het huwelijk van prinses Caroline met Stefano Casiraghi die in 1990 verongelukte. Met haar ex Gad Elmaleh kreeg Charlotte in 2013 een zoon, Raphaël. Ook Dimitri, zoon van de overleden Frans-Libanese filmproducent Jean-Pierre Rassam en de Franse actrice Carole Bouquet, heeft een kind uit een eerdere relatie, dochter Darya.

Het stel in maart van dit jaar.
Volledig scherm
Het stel in maart van dit jaar. © BRUNO PRESS