Volledig scherm
Kobe Bryant en zijn dochter Gianna. © USA TODAY Sports

Kobe Bryant geëerd tijdens Oscaruitreiking

De dit weekend overleden basketballegende Kobe Bryant krijgt een eerbetoon tijdens de uitreiking van de Oscars op zondag 9 februari. Dat meldt The Hollywood Reporter vandaag. Het 41-jarige sporticoon won in 2018 een Oscar voor de korte film Dear Basketball.

Bryant kwam om bij een helikopterongeluk, dat in totaal negen levens eiste. De andere slachtoffers zijn zijn 13-jarige dochter Gianna en twee even oude teamgenootjes, drie ouders, een assistent-coach en de piloot. De helikopter crashte zondagochtend waarschijnlijk door dichte mist in de omgeving van Los Angeles.

De dood van Kobe Bryant heeft diepe indruk gemaakt. Vooral in Los Angeles, waar hij twintig jaar speelde voor de LA Lakers. De uitreiking van de Oscars wordt dit jaar in Nederland uitgezonden door zender Fox. De grote kanshebbers zijn de grimmige comic-verfilming Joker en het oorlogsepos 1917 van regisseur Sam Mendes.

De Nederlandse grimeur Tristan Versluis maakt kans op een beeldje voor zijn make-upwerk aan de bioscoophit. Hij moet het onder meer opnemen tegen een andere Nederlandse grimeur, Arjen Tuiten, die de maskers verzorgde voor de fantasyfilm Maleficent II.