Volledig scherm
© Postcodeloterij

'Kofferguys Miljoenenjacht worden sexy, maar niet geil'

De actie van blogster Johanna Kommerie is geslaagd: aanstaande zondag zijn er in het RTL4-programma Miljoenenjacht voor één keer kofferguys in plaats van -babes te zien. Hoewel onduidelijk is hoe de mannen eruit gaan zien, paraderen ze volgens producent Endemol niet met een ontblote torso van de befaamde trap. ,,Ze moeten net als de dames sexy zijn, maar niet geil.''

Quote

Het is niet makkelijk om die mannen keurig in het gelid van de trap te laten komen

Julien Bracco Gartner
Volledig scherm
De beroemde kofferbabes. © anp

Miljoenenjachtfan Kommerie (26) schreef op 14 maart op Facebook een open brief aan presentatrice Linda de Mol over haar verlangen naar kofferhunks. Die had daar wel oren naar, maar alleen als Johanna's oproep 10.000 likes krijgt voor ieder van de 26 kofferdragers.

Hoewel het er lang op leek dat dit niet zou lukken, gaf een oproep van Linda zelf zondagavond het laatste zetje naar de 260.000 likes. Als dat aantal niet was gehaald, zouden de mannen er overigens ook zijn gekomen. ,,Maar dan proportioneel, dus bijvoorbeeld 24 mannen en twee vrouwen'', verklapt Julien Bracco Gartner van producent Endemol Shine.

De voorbereidingen zijn dan ook al weken aan de gang. ,,Het is niet makkelijk om die mannen allemaal keurig in het gelid van de trap te laten komen'', zegt Bracco Gartner. ,,De groep meisjes is al jaren min of meer dezelfde, die zijn het gewend. Het zijn allemaal professionele modellen en danseressen van de academie van Lucia Marthas.''

Quote

Lucia zegt altijd: als mannen ze zien, moeten ze een avond uit willen en niet meteen het bed in willen duiken

Julien Bracco Gartner
Volledig scherm
Linda de Mol in Miljoenenjacht. © anp

Avondje uit, niet naar bed
Tijdens twee selectiedagen koos de gerenommeerde choreografe Marthas 'na veel kijken' 40 mannen uit, van wie er uiteindelijk 26 te zien zijn in de show. Dat zijn hunks uit haar netwerk, maar ook 'vreemden'. ,,Veel mannen meldden zich de afgelopen tijd spontaan aan'', vertelt producent Bracco Gartner.

Het is nog niet duidelijk hoe de koffermannen gekleed gaan. Linda de Mol grapte eerder dat de heren volledig naakt zouden zijn en alleen een koffer dragen. Dat gaat niet gebeuren, vertelt de producent.

,,Miljoenenjacht is een programma met klasse en grandeur, daar moet het wel bij passen. Dus geen ontblote torso's. Lucia Marthas zegt altijd over de meisjes: 'Als mannen ze zien, moeten ze een avond met ze uit willen en niet meteen het bed in willen duiken'. Dat geldt ook voor de kofferguys.''

Quote

Ik plaatste het bericht in een opwelling, eigenlijk als grapje

Johanna Kommerie
Volledig scherm
Johanna Kommerie. © Facebook

Hipper en stoerder
Initiafneemster Johanna Kommerie hoopt dat de mannen iets 'hips' dragen. ,,Er waren negen jaar geleden al eens koffermannen bij een kerstuitzending en die zaten strak in de smoking. Dat is wel erg braaf, het mag wel iets stoerder'', zegt ze tegen deze site.

De Friezin kan nog steeds moeilijk geloven dat haar actie geslaagd is. ,,Het is bizar. Ik plaatste het bericht in een opwelling, eigenlijk als grapje. Ik kijk sinds een jaar of zes naar de show en al die jaren is er niets aan het concept veranderd. Ik vond dat het tijd was voor iets anders.''

De blogster hoopt dat ze deze week bij de opname mag zijn, maar heeft nog geen uitnodiging gekregen. Endemol kan daar nog niets over zeggen, aangezien normaal gesproken alleen deelnemers uit geselecteerde steden aanwezig zijn in de studio.

,,Ik hoop het in ieder geval'', zegt Kommerie. ,,Ik wil graag zien wat ik teweeg heb gebracht.''