Volledig scherm
Lisa Smit © ANP

Komedie met Lisa Smit wint grote Deense prijs

De romantische komedie All The Single Ladies!, met in de hoofdrollen Lisa Smit en Tomer Pawlicki, is door het International Monthly Film Festival in Kopenhagen uitgeroepen tot beste komedie van het jaar.

Het geheel Engels gesproken All The Single Ladies! gaat over een jonge vrouw (Smit), die door haar vriendinnen onaangenaam verrast wordt met een singlesparty. Terwijl zij driftig aan dit feest probeert te ontsnappen, ontmoet ze opeens een mysterieuze zwerver (Pawlicki) die alles op zijn kop zet. Onder meer de 3JS hebben een muzikale bijdrage aan de film geleverd.

Het International Monthly Film Festival is een festival voor onafhankelijk geproduceerde films, waarbij een jury gedurende het jaar iedere maand een winnaar kiest in verschillende filmgenres, zoals thriller, komedie en drama. Eerder dit jaar werd All The Single Ladies! al bekroond met de prijs voor de beste komedie van de maand augustus.

Samen met de andere jaarwinnaars zal de film op dinsdag 2 en woensdag 3 oktober in de Deense hoofdstad worden vertoond. All The Single Ladies! is de enige Nederlandse winnaar op het festival. De Deense prijs is niet de eerste onderscheiding voor de film van regisseur en scenarist Yfke van Berckelaer.

Lisa Smit is bekend uit films als Redbad en TBS en series als Project Orpheus en Dokter Deen. Tomer Pawlicki speelde de hoofdrol in de speelfilm De Ontmaagding van Eva van End en is de schrijver van het boek Dankzij de oorlog. De film werd vorig jaar in Amsterdam gedraaid.