Volledig scherm
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima drie jaar geleden tijdens zijn bezoek aan het oudste nog werkende planetarium ter wereld. © FranekerSter

Koning en zijn gezin brengen privébezoek aan... planetarium

Koning Willem-Alexander heeft vanmiddag met koningin Máxima en hun dochters een privébezoek gebracht aan het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium in Franeker. Dat meldt het museum op zijn Facebookpagina.

Beelden van het koninklijke bezoek aan het planetarium, dat een ruim 200 jaar oud schaalmodel van het zonnestelsel huisvest, zijn er niet omdat het ging om een privéaangelegenheid. Die valt onder de mediacode die tot doel heeft om de persoonlijke levenssfeer van leden van het Koninklijk Huis te beschermen.

Daarom staat bij het Facebookbericht een foto van het officiële bezoek dat de Koning en Koningin op 13 juni 2016 brachten aan hetzelfde planetarium. Dat bezoek was onderdeel van een streekbezoek van het koningspaar aan de Noordwesthoek van Friesland. 

De koning en koningin bezochten toen ook kaatsveld It Sjûkelân, waar ze een kaatswedstrijd bijwoonden van de zogenoemde ‘Kleine PC voor basisscholen’. Dit jeugdkampioenschap van Fryslân moest basisschoolkinderen enthousiasmeren voor deze typisch Friese sport.  

Op hetzelfde kaatsveld vond vandaag het NK junioren kaatsen plaats. Of het koningspaar en hun drie dochters dat bezochten, is niet bekend. 

Volledig scherm
Koning Willem-Alexander en koningin Maxima tijdens hun streekbezoek in juni 2016 aan Noardwest Fryslan.

Poll

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

  • Jan Smit & John de Bever - Wij zijn Nederland (53%)
  • Maan - Ik kom eraan (16%)
  • André Hazes - Wij zijn Oranje (20%)
  • Claudia de Breij - Zie die Leeuwinnen (7%)
  • Bureau Sport - 11 Voetbalvrouwen (4%)
29842 stemmen