Volledig scherm
Koning Willem-Alexander is niet vies van insecten. © ANP

Koning is niet vies van larven

Koning Willem-Alexander deinst niet terug van larven. Tijdens de opening van een nieuwe insectenkwekerij in Bergen op Zoom graaide de vorst in een bak met larven om ze van dichtbij te kunnen zien.

Willem-Alexander verrichtte vandaag de officiële opening van de 'fabriek' van Protix. De insecten in de kwekerij, vol eiwitten en andere voedingsstoffen, vormen een grondstof voor dierenvoer. Voor de kweek worden voedselresten gebruikt.

De koning, die voor de gelegenheid een lange witte jas en schoenhoezen aankreeg om zijn pak te beschermen, kreeg een rondleiding en uitleg van de medewerkers. Hij werd daarbij vergezeld door minister van Landbouw Carola Schouten. 

Het bezoek paste net in zijn krappe tijdschema. Dinsdagmiddag krijgt hij bezoek op Paleis Noordeinde waar hij Ankie Broekers-Knol als nieuwe staatssecretaris van Justitie en Veiligheid zal beëdigen.

Eten we straks insecten als borrelnootjes? Op die vraag gaat Catriona Lakemond (Wageningen University) in in onderstaande video:

  1. Fans ontdekken ‘coke’ op Friends-foto Jennifer Aniston en staan compleet versteld

    Fans ontdekken ‘coke’ op Friends-fo­to Jennifer Aniston en staan compleet versteld

    Eerder was het Kim Kardashian met haar billen, nu heeft Jennifer Aniston (50) het internet ‘gebroken’ door lid te worden van Instagram en haar eerste openbare foto te delen. Het gesprek op het fotoplatform gaat echter over iets anders. Aandachtige volgers hebben een detail ontdekt op de Friends-foto die ze deelde en kunnen hun ogen niet geloven. ‘Wat een manier om je entree te maken op sociale media’, klinkt het. Wat is er aan de hand?

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (55%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (45%)
7179 stemmen