Volledig scherm
© ANP Kippa

Koning tegen Eva Jinek: 'Geniet van de baby'

Eva Jinek krijgt de felicitaties van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. De zwangere presentatrice is vandaag 40 jaar geworden.

Jinek's vaste verslaggever Jäir Ferwerda was bij de traditionele fotosessie van het koninklijke gezin aan het begin van de zomervakantie. Hij probeerde voor de uitzending van vrijdagavond een reactie uit te lokken van het koningspaar. ,,Eva Jinek is vandaag 40 jaar geworden. Hebben jullie wellicht een boodschap voor haar", vroeg Ferwerda. ,,Nou, gefeliciteerd zou ik zeggen", reageerde koningin Máxima tot hilariteit van de aanwezige verslaggevers. 

,,En geniet van de baby", voegde de koning eraan toe. ,,En het ouderschap dat erna komt."

Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
  1. Freek over Boekenbalrel: Ik hoop dat mijn boodschap over Baudet uitgedragen wordt
    video

    Freek over Boekenbal­rel: Ik hoop dat mijn boodschap over Baudet uitgedra­gen wordt

    Freek de Jonge (74) heeft geen seconde wakker gelegen van de door hem veroorzaakte opschudding, gisteravond bij de opening van het Boekenbal in Amsterdam. Hij eiste luidkeels schreeuwend van het publiek een statement over de overwinningsspeech van Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet. ,,Juist de groep die in de zaal zat, moet zich verzetten tegen deze elitaire politieke beweging’’, zegt de cabaretier the day after tegen deze site.