Volledig scherm
Koningin Máxima © RVD

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima laten nieuwe portretfoto's maken

De Rijksvoorlichtingsdienst heeft nieuwe portretfoto's vrijgegeven van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. De foto's werden vorige maand gemaakt in het Koninklijk Paleis Amsterdam, het paleis dat het koninklijk huis gebruikt als ontvangstpaleis en waar tentoonstellingen worden georganiseerd.

Van de 52-jarige koning werden vier foto's gemaakt, waarop hij serieus de camera in kijkt. De oudste zoon van prinses Beatrix draagt een donkerblauw pak en een oranje das van Hèrmes. Zijn baard werd voor de gelegenheid strak getrimd. Koningin Máxima (48) straalt op twee foto's in een donkerblauwe japon van brokaat, die volgens modejournaliste Josine Droogendijk van de hand is van de Belgische ontwerper Natan. Ze draagt haar haren los.

Ook prinses Margriet (77), achtste in lijn voor de troonopvolging, en haar man prof. mr. Pieter van Vollenhoven (80) werden in het paleis vastgelegd. De foto's werden gemaakt door Martijn Beekman, die gespecialiseerd is in het fotograferen van de Nederlandse politiek.

Volledig scherm
Koning Willem-Alexander © RVD
Volledig scherm
Koningin Máxima draagt een donkerblauwe jurk © RVD
Volledig scherm
De koning kijkt serieus © RVD
Volledig scherm
De koning op zijn derde portretfoto © RVD
Volledig scherm
Prinses Margriet © RVD
Volledig scherm
Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven © RVD
  1. Hoe twee doodnormale mannen als royals trouwden: ‘Zelfs Marijke Helwegen keek haar ogen uit’
    PREMIUM

    Hoe twee doodnorma­le mannen als royals trouwden: ‘Zelfs Marijke Helwegen keek haar ogen uit’

    In luxe en weelde trouwen als Willem-Alexander en Máxima of als Harry en Meghan: voor veel mensen slechts een droom, maar voor twee doodnormale, jonge mannen werd het toch echt werkelijkheid. Rotterdam was donderdag het decor van een spektakel dat zijn weerga niet kende, inclusief een koninklijke escort, elegante kostuums en een bonte verzameling van BN’ers. ,,Het was sprookjesachtig, liefdevol, heerlijk over de top, maar bovenal: perfect.”