2017-09-20 17:28:37
Volledig scherm
2017-09-20 17:28:37 © ANP

Koningin Máxima praat in New York met Ivanka Trump

foto'sKoningin Máxima heeft vanmorgen een ingelast gesprek gehad met Ivanka Trump. De dochter van president Trump wilde met Máxima verder van gedachten wisselen over het bevorderen van vrouwelijk ondernemerschap en de economische ontwikkeling van vrouwen, onderwerpen waar de koningin veel mee te maken heeft in haar functie als VN-advocaat op het gebied van het beter toegankelijk maken van financiële diensten.

Volgens modejournaliste Josine Droogendijk koos de koningin vandaag voor een nieuw rood broekpak en een bijbehorende blouse van de Nederlandse ontwerper Claes Iversen.

De koningin heeft Ivanka in april ook al ontmoet tijdens een vrouwentopconferentie in Berlijn in het kader van het Duitse voorzitterschap van de G20. Toen lanceerde bondskanselier Angela Merkel het idee om een fonds - Women Entrepeneurs Finance Initiative - op te richten waarmee wereldwijd vrouwelijk ondernemerschap kan worden bevorderd, ondersteund en gestimuleerd. Bij de G20 in juli in Hamburg zijn de plannen verder uitgewerkt en is het fonds onder beheer van de Wereldbank ingesteld.

Sterattractie

Máxima was vanmorgen ook één van de sterattracties en sprekers bij de zogenoemde Goalkeepers-bijeenkomst in het Lincoln Center in New York. De koningin wordt in één adem genoemd met de Amerikaanse oud-president Barack Obama, de Canadese premier Justin Trudeau, koningin Rania van Jordanië en Nobelprijswinnares Malala Yousafzai.

Gisteravond woonde Máxima in de Gotham Hall het door Unicef en de stichting van Bill en Melinda Gates georganiseerde Goalkeepers Global Awards Dinner bij. Het zijn drukke dagen voor de koningin, die gisteren ook de koning vergezelde tijdens de viering van Prinsjesdag in Den Haag.

Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP