Een portretfoto van koningin Máxima die koning Willem-Alexander een jaar geleden voor haar 50ste verjaardag maakte in de tuin van paleis Huis ten Bosch.
Volledig scherm
Een portretfoto van koningin Máxima die koning Willem-Alexander een jaar geleden voor haar 50ste verjaardag maakte in de tuin van paleis Huis ten Bosch. © Z.M. de Koning

Koningin Máxima vandaag 51 jaar

Meerdere boeken, een televisie-interview met Matthijs van Nieuwkerk, verschillende documentaires en krantenpagina’s vol: Nederland kon exact een jaar geleden niet om de 50ste verjaardag van koningin Máxima heen. Hoe anders is dat vandaag, nu ze in alle stilte 51 jaar wordt.

  1. Linde (10) na bezoek Maxima aan Scoutinglandgoed Zeewolde: ‘Ik was eerst wel zenuwachtig’
    Play
    PREMIUM

    Linde (10) na bezoek Maxima aan Scouting­land­goed Zeewolde: ‘Ik was eerst wel zenuwach­tig’

    ZEEWOLDE - Een zichtbaar ontspannen koningin Máxima bracht vrijdag een werkbezoek aan het Scoutinglandgoed in Zeewolde. Zij liet zich rondleiden door het nieuw gebouwde Avonturenhuis en liet zich door Zeeuwse waterscouts informeren over de activiteiten van de waterscouts. Van Vincent van Belzen van de Doormangroep in Terneuzen (9), kreeg ze een bordspel overhandigd. ,,Die is voor jou!” aldus Vincent, terwijl hij met een resoluut gebaar het cadeau aan de koningin gaf. Máxima moest er hartelijk om lachen.