Volledig scherm
Willem-Alexander maakt een foto met zijn iPhone © ANP

Koningspaar ziet rondspringende kangoeroes

Op de dag van allerlei officiële plichtplegingen, kent het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Australië ook iets leuks: kangoeroes spotten.

Die huppelen rond op het indrukwekkende landgoed rond de ambtswoning van gouverneur-generaal Peter Cosgrove in de Australische hoofdstad Canberra.  

Vooraf zijn er grote vrezen. Kangoeroes laten zich vooral in de ochtend en avond zien en zelden in de middag. Maar Willem-Alexander en Máxima hebben geen keus, vanavond wonen ze in het wereldberoemde Opera House in Sydney alweer een concert bij.  

Springlevend
Cosgrove, een krasse oud-militair die als vervanger van koningin Elizabeth de hoogste Australische gezagsdrager is, stapt zelf achter het stuur van de golfwagen. Willem-Alexander naast hem, met Máxima en Lady Cosgrove achter hen.

En hoe de Australiërs het voor elkaar krijgen is een raadsel, maar er is een kangoeroe te zien. En nog één, daar een hele groep: een stampade trekt voor het golfkarretje langs. De koning legt de springende beesten vast met zijn iPhone, terwijl hij dankbaar luistert naar alle wetenswaardigheden die Cosgrove weet over dé Australische dieren.  

Na een kwartier bedankt hij zijn gastheer- en vrouw en neemt hij afscheid. Hij permitteert zich een woordgrapje: die kangoeroes waren 'springlevend', grijnst de vorst.