Een BMW 507 Series II Roadster uit 1959, ooit eigendom van koning Constantijn II van Griekenland, is zondag in Knokke door het Britse veilinghuis Bonhams geveild voor 2,127 miljoen euro.
Volledig scherm
Een BMW 507 Series II Roadster uit 1959, ooit eigendom van koning Constantijn II van Griekenland, is zondag in Knokke door het Britse veilinghuis Bonhams geveild voor 2,127 miljoen euro. © EPA

Koninklijke bolide onder de hamer voor ruim 2,1 miljoen

Een BMW 507 Series II Roadster uit 1959, ooit eigendom van koning Constantijn II van Griekenland, is vandaag in Knokke door het Britse veilinghuis Bonhams geveild voor 2,127 miljoen euro. Een Aston Martin DB2/4 3.0-liter Sports Saloon uit 1955, die nog van de Belgische koning Boudewijn is geweest, ging onder de hamer voor 271.745 euro.

 1. ‘Goed mogelijk dat Oranjes er geen zin meer in hebben als ze minder geld krijgen’
  PREMIUM
  koningshuisexpert

  ‘Goed mogelijk dat Oranjes er geen zin meer in hebben als ze minder geld krijgen’

  Het gedoe rond de herfstvakantie van het koninklijke gezin, met de late terugkeer van de prinsessen Amalia en Alexia gisteravond als meest recente toevoeging, het gemor rond de riante beloningen voor de Oranjes en het gebrek aan transparantie daarover: is de monarchie zoals wij die al eeuwen hebben, nog wel houdbaar? Niet zonder ingrijpende veranderingen, stellen hoogleraar Paul Bovend’Eert en historica Dorine Hermans.

Poll

De saboteur van de jubileumeditie Wie is de Mol? is:

De saboteur van de jubileumeditie Wie is de Mol? is:

 • Jeroen (44%)
 • Nikkie (39%)
 • Tygo (17%)
3167 stemmen