Kraantje Pappie zet ruziezoekers in Rhenen te kakken: Vechten is voor mietjes

VideoKraantje Pappie heeft zaterdagavond een aantal vechtersbaasjes flink op hun plek gezet toen er een ruzie uitbrak tijdens zijn optreden op de Rijnweek in Rhenen. De rapper pauzeerde zijn show om de beveiliging erbij te roepen en zong vervolgens, met hulp van het publiek: ,,Vechten is voor mietjes."

De 32-jarige Groninger sloot gisteravond de Rijnweek af, toen er onder de bezoekers een opstootje ontstond. Kraantje Pappie besloot daar op slimme wijze op in te spelen. ,,Stop, stop. Waar is de beveiliging? Ze staan daar te knokken! Is totaal niet nodig, jongens", probeerde hij de ruzie te sussen. 

Omdat er nog geen beveiliging naar voren kwam, probeerde Kraantje Pappie de vechtpartij op een andere manier in de kiem te smoren. ,,Vechten is voor mietjes, vechten is voor mietjes", zong hij. En daar waren de toeschouwers het helemaal mee eens, want ook zij zongen luidkeels mee met het korte rijmpje. ,,Kijk, weet je wat het ding is...", vervolgde de rapper. ,,Als je niet tegen bier kunt, dan moet je gewoon niet drinken toch", sprak hij de ruziezoekers aan.

Liefde

Alex van der Zouwen, de echte naam van Kraantje Pappie, maakte ook nog even duidelijk dat hij dit soort akkefietjes niet tolereert tijdens zijn optredens. ,,Zoals ik al zei mensen, mijn naam is Kraantje Pappie en als wij aan het spelen zijn willen we alleen maar liefde in de lucht!"

De rapper scoort momenteel met zijn nummer Liefde in de lucht. De woordkeuze viel daarom ook in goede aarde bij het publiek, dat met gejuich en gefluit zijn boodschap steunde.

Volledig scherm
Kraantje Pappie © ANP
  1. Beau krijgt geen toestemming voor AZC Inside: ‘Belachelijk’

    Beau krijgt geen toestem­ming voor AZC Inside: ‘Belache­lijk’

    Beau van Erven Dorens (48) keert morgenavond terug met een nieuwe maatschappelijk geëngageerd programma, De Sleutel bij RTL4. Daarin volgt hij vijf daklozen, verdeeld over heel Nederland. ,,Dat gaat nog altijd verder dan televisie maken. Hier kun je met enige hulp al zó veel bereiken. Vergis je niet, het daklozenprobleem in Nederland wordt alleen maar groter”, aldus de presentator die elke avond te zien is met zijn talkshow Beau.