Kringloopdesigners Frank en Rogier zijn ‘de nieuwe’ Meilandjes

videoNa het succes van Martien Meiland en zijn Chateau Meiland mag Talpa opnieuw in zijn handjes klappen met het illustere duo Frank en Rogier. De Haagse kringloopdesigners trokken gisteren 819.000 kijkers naar SBS 6 met de aftrap van een nieuw seizoen van Paleis voor een Prikkie, waarin ze arme gezinnen aan een nieuw interieur helpen. Daarmee zitten ze Pauw op de hielen.

Jeroen Pauw trok 4.000 kijkers meer en noteert daarmee de elfde plaats in de kijkcijferlijst van de Stichting Kijkonderzoek. Het is niet de eerste keer dat ‘Paleis’ zo goed scoort. In februari trok een aflevering van het tweede seizoen al 856.000 kijkers.

Gisteren was te zien hoe Frank en Rogier terecht kwamen bij Joop en de zwangere Claudia en hun vier kinderen in Huizen. Het bijstandsgezin barstte in tranen uit toen hun geradbraakte interieur werd vervangen door kringloopvondsten. Het bleek hoognodig. ,,Er staat niets, er hangt niets en de vloer is kapot’’, riep Rogier uit bij het zien van de zo goed als lege woonkamer.

Een speciale rol was weggelegd voor voormalig tv-presentatrices Catherine Keyl en Viola Holt. Frank en Rogier, die vorige maand misgrepen in de categorie beste tv-talent bij de uitreiking van de Televizier-Ring, zochten Keyl op in haar karakteristieke woning in Naarden en Holt werkt als vrijwilliger in een grote kringloopwinkel in 't Gooi.

Volledig scherm
Frank en Rogier zijn te zien in het derde seizoen van Paleis voor een Prikkie. © SBS
Volledig scherm
Frank en Rogier lopen Viola Holt tegen het lijf. © SBS

Kijkcijfer Top 5

1. CL Chelsea - Ajax: 2,4 miljoen

2. Achtuur Journaal: 1,9 miljoen

3. Zesuur Journaal: 1,3 miljoen

4. DWDD: 1,2 miljoen

5. CL nabeschouwing: 1 miljoen