Volledig scherm
PREMIUM
© ANP Kippa

Laat Carlo & Irene maar schuiven

De TV KantineCarlo Boszhard (47) en Irene Moors (49) zijn weer even bij elkaar. In het achtste seizoen van De TV Kantine kruipt het tv-stel weer in de huid van kleurrijke BN'ers. ,,Eigenlijk zijn we nooit uit elkaar geweest."

Quote

Elke stap die ik zet, overleg ik met mijn televisie­vriend. Wij zijn niet zomaar collega's, hè

Irene Moors
Volledig scherm
Irene Moors en Carlo Boszhard als Plien en Bianca. © RTL

Midden in het gesprek grijpt Irene Moors naar haar mobiel. Ze tikt 'Hitbingo' in op Google, begint te scrollen en laat een foto zien. ,,Ons eerste optreden. Mooi setje, hè?"

Het is deze maand precies 25 jaar geleden dat Carlo en Irene hun televisiehuwelijk sloten. Dat gebeurde tijdens Hitbingo, de voorloper van de Postcodeloterij.

,,Ik kondigde de artiesten aan en las de cijfers op. Jij deed de quiz", herinnert Irene zich. ,,Die ging over algemene kennis", zegt Carlo, ,,maar ik wist zelf de helft van de antwoorden niet. Ik heb een vorm van dyslexie en het team dat de quiz samenstelde, wist dat. Kreeg ik ellenlange vragen. Over in welk land president Sokitonomana in 1984 werd gekozen."

Irene kijkt naar de foto. ,,Ik zie een waar-ben-ik-in-godsnaam-beland-type. Onzeker. Er waren zo veel mensen bij betrokken. We vonden het zo spannend. Het was een beetje 'wij tegen de rest'. Daar is de basis gelegd."

Het fundament voor een langdurige samenwerking met successen
als Telekids, Life & Cooking, Life4You en De TV Kantine. Voor het laatste programma, dat vanavond na een 'sabbatical' van een jaar weer begint, kwamen de twee weer bij elkaar.

Vorig jaar was daar immers de plotselinge scheiding toen Irene vertrok naar SBS 6 en Carlo bij RTL bleef. ,,Maar we zijn nooit uit elkaar geweest", zegt Irene. ,,We bellen, appen, mailen. Elke stap die ik zet, overleg ik met mijn televisievriend. Wij zijn niet zomaar collega's, hè. We zitten al 25 jaar op elkaars lip. Alleen het laatste jaar iets minder, maar toen ik naar SBS 6 ging, heb ik meteen laten vastleggen dat ik De TV Kantine wilde blijven doen."

Dus zijn ze terug met z'n tweeën. Als, pak 'm beet, Dinand Woesthoff, Patty Brard en de Heel Holland Bakt-jury Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden. Als die laatste typetjes vierden zij onlangs hun 25-jarige jubileum. ,,Zaten we taartjes te eten", lacht Irene. ,,En duwde jij er eentje in mijn gezicht", voegt Carlo toe.

Irene liet niet voor niets de clausule over De TV Kantine in haar contract zetten. ,,Als wij samen in één shot zitten, gebeurt er iets. Het is niet uit te leggen, er is een klik." Ze begonnen bij De TV Kantine ooit als Maarten van Rossum en Kim Holland. ,,Voor Kim heb ik veel filmpjes bekeken. Heb ik veel van geleerd", grapt Irene. ,,Maar serieus: als ik haar speelde, werd ik vanzelf vrolijk. Net als van Annemarie Jorritsma."

Lees verder onder de foto's.

Poll

Wie gaat The Voice of Holland winnen?

Wie gaat The Voice of Holland winnen?

  • Stef (10%)
  • Daphne (6%)
  • Sophia (48%)
  • Emma (35%)
14645 stemmen