Volledig scherm
Lady Gaga © AP

Lady Gaga sleept nominatierecord voor Super Bowlshow in de wacht

De show die Lady Gaga begin dit jaar verzorgde tijdens de Super Bowl heeft zes Emmy-nominaties in de wacht gesleept. Nooit eerder maakte de muzikale pauze-act van de massaal bekeken American footballfinale kans op zo veel Emmy's. 

De 31-jarige zangeres is trots en bedankt haar team en fans via Twitter. ,,Ik ben zo trots op het team!'', schrijft ze onder andere in het bericht.

Het productieteam achter de show is genomineerd in de categorieën 'production design for a variety nonfiction, event or award special', 'lighting design/lighting direction for a variety special', 'music direction', 'special class program', 'technical direction, camerawork, video control for a limited series, movie, or special' en 'sound mixing for a variety special series or special'. 

Concurrenten

In de strijd om de prestigieuze Amerikaanse tv-prijzen neemt het team het onder meer op tegen andere live tv-spektakelproducties zoals de uitreiking van de Oscars, de Tony's en de Grammy's.

De show van Gaga werd de best bekeken pauze-act in de geschiedenis van de Super Bowl. De prestigieuze show is in de loop der jaren uitgegroeid tot een op zichzelf staand evenement tussen de wedstrijdhelften. Katy Perry en Bruno Mars kregen twee Emmy-nominaties voor hun Super Bowlshows, Beyoncé werd driemaal genomineerd.