Lama’s komen met alternatieve Passion: ‘Andrézus’ Hazes en Bridget als Maria

videoDe harde kern van De Lama’s presenteert morgen een alternatieve versie van het bijbelspektakel The Passion. Ruben Nicolai, Ruben van der Meer en Tijl Beckand hebben een poppenversie met hoofden van BN’ers op satéprikkers gemaakt.

Tijl Beckand en Ruben van der Meer
Volledig scherm
Tijl Beckand en Ruben van der Meer © ANP Kippa

Ze hebben zelf alle stemmen van The Happy Passion ingesproken en -gezongen. Het resultaat is morgen om 12.00 uur te zien als speciale aflevering van Quarantaine TV, een item dat zij dagelijks op YouTube zetten gedurende de coronacrisis. De muziek wordt verzorgd door Sven Figee, bekend van de band Sven Hammond.

In de twintig minuten durende alternatieve Passion worden de hoofdrollen vertolkt door ‘Andrézus’ Hazes, ‘Petrus’ R. de Vries en Bridget Maasland als de moeder van Jezus. Pierre Bokma ‘speelt’ Pilatus en de gezichtsafbeelding van koning Willem-Alexander is gebruikt voor de rol van Barabbas. Voor de apostelen zijn onder meer de hoofden van Frenkie de Jong, Arjen Lubach, Nikkie Tutorials, Jort Kelder, Soundos en Jandino Asporaat gebruikt. Gordon heeft een bijrol als ‘aarsengel’. 

,,In principe hadden we Matthijs van Nieuwkerk geregeld voor de rol van Judas, maar die hebben we vijf minuten van tevoren moeten afbellen, net zoals hij dat zelf ook altijd deed bij DWDD”, laat Tijl in een reactie weten. ,,We hebben Mattie en Wietze ook weer verenigd als twee apostelen. Op veler verzoek wordt een andere apostel gespeeld door een onbekende Nederlander. Er was een ontzettende vraag naar, daar was bijna niet aan te voldoen.’’ De Lama's stuitten hier wel op een probleem, want de onbekende Nederlander wordt dan bekend. ,,Dus we hebben besloten hem anoniem te laten.’’

De Lama’s beklemtonen dat hun Passion wel ‘een vrolijke editie wordt; mensen hebben in deze rare tijd geen behoefte aan zwaarmoedige liedjes. Dus als Jezus op de ezel Jeruzalem binnenrijdt, zingen wij Het feest kan beginnen.’ Beckand: ,,Het was wel een klus, zeker als je corona hebt.’’

Quarantaine TV heeft zich de afgelopen twee weken ontpopt tot een grote hit op YouTube. De meeste afleveringen zijn door bijna 100.000 mensen bekeken.

André speelt de hoofdrol
Volledig scherm
André speelt de hoofdrol © Quarantaine TV