Volledig scherm
© Pix4Profs/ Ramon Mangold

Lambo-lawaai YouTuber zorgt voor laaiende bewoners Breda

Dat ondernemer Mohamed Lemhadi, aka Mobicep, een nieuwe Lamborghini heeft is de laatste tijd niet alleen goed te zien, maar ook te horen. Veel bewoners van Breda klagen dan ook over de decibellen die het nieuwste speeltje van de Instagram-ster produceert. 

Een aantal van hen heeft Lemhadi nu middels een persoonlijke brief opgeroepen om minder hard te rijden in het centrumgebied. Volgens buurtbewoner en woordvoerder Hajé Wessels zorgen de knallen vooral 's avonds voor veel ongemak bij jonge gezinnen met kinderen. ,,De Lamborghini maakt een gigantisch lawaai. Hij heeft ook iets extra's met de uitlaat gedaan waardoor die knalt." 

Rondjes rijden

Dat Lemhadi hierbij vooral rondjes cruiset rond zijn eigen winkel in de Tolbrugstraat helpt volgens Wessels ook niet. Verder hekelt de man vooral de lakse houding van de politie. Deze komt volgens hem niet verder dan snelheidsboetes uitschrijven die door Lemhadi lachend worden betaald. ,,De politie zou er laatst op gaan letten, maar dan gaan ze na zessen op het pleintje staan. Dat ziet iedereen meteen!" Liever zou Wessels dan ook de inzet zien van een decibelmeter.

Lemhadi zelf zegt wel vaker kritiek te krijgen over het geluid van zijn nieuwe sportwagen. Deze opmerkingen worden volgens hem vooral gedreven door afgunst en jaloezie. ,,Laatst zei iemand op de Haagdijk ook dat ik een drugsdealer was. Ik stap uit en zeg: drugsdealer? Vraag maar aan je zoon wie Mobicep is, die kent mij wel." Lemhadi benadrukt verder dat zijn sportwagen door de keuring van de RDW is gekomen. Hieruit zou eveneens blijken dat de sportauto volledig origineel is.

Instagram

Volledig scherm
© Instagram Mohamed Lemhadi

De Instagram-ster heeft volgens hemzelf inmiddels ook een afspraak met de politie dat ze hem niet meer staande houden voor geluidsoverlast. ,,Ik vind de auto superleuk en ik laat me mijn pret niet afnemen. Ik kan eindelijk een beetje genieten!", besluit hij. Een woordvoerder van de politie laat weten dat een afspraak over decibellen met Lemhadi hem erg onwaarschijnlijk lijkt. Volgens de woordvoerder kan een individuele agent zoiets namelijk nooit afsluiten voor het hele team. Wel erkent hij dat een originele goedgekeurde auto automatisch aan de geluidsnormen voldoet.

Lemhadi reageerde gisteravond  op alle klachten met een filmpje op zijn Instagram-account.

Onlangs kondigde de gemeente Londen aan de strijd aan te gaan met lawaaiige sportwagens. Geluidscamera's moeten de overtreders automatisch gaan bekeuren: