Volledig scherm
© Getty Images

Lana Del Rey zegt show in Amsterdam last-minute af

Lana Del Rey treedt morgenavond niet op in de Ziggo Dome in Amsterdam. De 34-jarige Amerikaanse zangeres is ziek en heeft daarom haar show geannuleerd. Dat heeft concertorganisator Friendly Fire bekendgemaakt.

De shows in Londen (25 februari), Manchester (26 februari), Glasgow (28 februari) en Birmingham (29 februari) gaan ook niet door.

,,Sorry dat ik iedereen zo last minute moet teleurstellen maar de ziekte heeft mij totaal verrast en ik heb geen stem meer. De dokters hebben mij vier weken rust geadviseerd", zegt Lana, artiestennaam van Elizabeth Woolridge Grant, in een statement. ,,Ik vind het vreselijk om mensen teleur te stellen maar ik moet echt beter worden."

Mensen die een ticket hebben voor het concert krijgen vandaag meer informatie. 

Fans van Lana moesten al lang wachten om haar weer eens te zien. Haar laatste Nederlandse show stamt alweer uit 2013.

  1. Dit is waarom we zo gefascineerd zijn door BN’ers
    PREMIUM
    Column

    Dit is waarom we zo gefasci­neerd zijn door BN’ers

    Er zijn weinig subgroepen met wie we zo’n haat-liefdeverhouding hebben als met Bekende Nederlanders, kortweg BN’ers. We zetten ze op een voetstuk, aanbidden ze, zijn jaloers op hun goedbetaalde, glamoureuze leventjes in de spotlights en dichten ze bovenmenselijke eigenschappen toe. Maar oh wee als ze een faux pas begaan. Dan vallen ze hard, heel hard en is de toorn en het leedvermaak navenant. Humberto, Marco, Bridget – ze kunnen er allemaal over meepraten.