Lee Towers krijgt lachers op zijn hand als Lee Flowers: ‘Never walk on Bollenvelden’

Hoewel er gisteravond flink wat comedy en satire op tv was, was het uitgerekend Lee Towers die de meeste lachers op zijn hand kreeg. De zanger transformeerde voor het NPO 1-programma Even tot hier in Lee Flowers en zijn You’ll Never Walk Alone werd You‘ll never walk on Bollenvelden. Het was een statement tegen toeristen die de tulpen plattrappen. De reacties op social media waren louter positief: van hilarisch tot briljant.

Niels van der Laan en Jeroen Woe brachten gisteravond voor het oog van bijna 1 miljoen kijkers een musical over mazelen op beeld. Tussendoor werd er flink van het onderwerp afgeweken. Zo kwamen in de muzikale satirische show ook de beveiligers ter sprake, die de tulpenvelden in Nederland moeten gaan beschermen tegen de rondbanjerende toeristen.  Na een gesprekje met een van die beveiligers vroegen Van der Laan en Woe zich hardop af welke ster, die ook internationaal aanzien geniet, een campagne kon starten om de toeristen te informeren. Dat werd Lee Flowers.

Met zijn bekende gouden microfoon verscheen de 73-jarige zanger op het podium. In steenkolen Engels zingt hij teksten als: ‘Are you blind ofzo’. In het publiek zijn verschillende mensen te zien die schaterlachen. Ook op social media zijn de reacties positief. ,,Wat leuk dat Leen zich hier voor leent", concludeert iemand. Maar ook: ,,Lee Towers is geniaal.”

In Even tot hier verschijnen vaker bekende zangers, die hun eigen liedje verbasteren. Zo maakte Peter de Koning van zijn Altijd Lente de nieuwe hit Altijd Drenthe en Stef Bos maakte van Papa de parodie Shoarma.

Kijkcijferlijst

Even tot hier belandde op de achtste plek van de kijkcijferlijst van Stichting KijkOnderzoek. Ik Vertrek was wederom het best bekeken programma van de zaterdagavond met 1,7 miljoen kijkers. Het Achtuurjournaal noteerde ook 1,7 miljoen kijkers. De top drie wordt afgesloten door Studio Sport Eredivisie, daar keken 1,5 miljoen voetballiefhebbers naar. RTL 4 wist een miljoenenpubliek vast te houden met comedyserie Kees en Co (1,3 miljoen), Paul pakt uit (1 miljoen) en de satirische imitatieshow de TV Kantine (1 miljoen). 

Volledig scherm
Lee Towers. © BNNVARA/MediaLane