Volledig scherm
© WireImage

Lena Dunham heeft te veel pijn om te touren

Lena Duham (31) moet vanwege gezondheidsproblemen de tournee Lenny IRL in de Verenigde Staten afzeggen. De endometriose, waar zij al jarenlang aan lijdt, bezorgt haar te veel pijn. Ze wordt opnieuw geopereerd. Dit schrijft ze in haar nieuwsbrief die integraal staat op de website van The Hollywood Reporter.

Endometriose is een chronische aandoening waarbij het baarmoederslijmvlies zich buiten de baarmoederholte bevindt. Een maand geleden onderging ze een vijfde operatie in een jaar tijd om daarmee de chronische pijnen te bestrijden. Begin mei verscheen de Girls-actrice kort op het Met Gala in New York, dat ze vroegtijdig moest verlaten wegens complicaties.

,,Mijn lichaam, dat me al vele jaren allerlei soorten pijn bezorgt, kan deze tournee niet aan'', schrijft Lena. ,,Lenny gaat erover dat we 100 procent van onszelf moeten geven en dat kan ik niet opbrengen. Om eerlijk te zijn heb ik nog nooit zoveel pijn gehad. Nadat ik dacht dat ik vrij was van endometriose blijkt de ziekte op diepere plekken te zitten. Ik word opnieuw geopereerd."

De tournee langs zes Amerikaanse steden zou op 31 mei beginnen in St. Louis. Lena Dunham zou optreden met onder anderen de comedians Sasheer Zamata, Morgan Murphy, Charla Lauriston en Jacqueline Novak.

I mean SOME bad days, but... ❤️ @shopbando

Een foto die is geplaatst door null (@) op

poll

De winnaar van Heel Holland Bakt is:

De winnaar van Heel Holland Bakt is:

  • Glenn (5%)
  • Hans (69%)
  • Marjolein (25%)
3011 stemmen