Volledig scherm
Leo de Haas presenteerde jarenlang Blik op de Weg © archieffoto ANP Kippa

Leo de Haas (van Blik op de Weg) betrokken bij ongeval: dashcam filmt alles

Voormalig tv-presentator Leo de Haas van het programma Blik op de Weg is gisteravond betrokken geweest bij een aanrijding op snelweg A50 nabij Arnhem. Ter hoogte van vliegveld Terlet kwam hij rond 18.00 uur met zijn Tesla in botsing met een kleine vrachtwagen met aanhanger die plotseling van rijstrook wisselde.

Niemand raakte gewond, vertelt De Haas op Twitter. De oud-presentator heeft inmiddels van een andere weggebruiker beelden gekregen waarop de toedracht duidelijk zichtbaar is. De vrachtwagen wisselt inderdaad abrupt van rijstrook en lijkt geen richtingaanwijzer te gebruiken.

Na de botsing slingerde de combinatie stevig, maar de bestuurder slaagde er wel in zijn voertuig op de weg te houden. De auto van De Haas raakte flink beschadigd aan de rechter voorzijde. 

De Haas, die twintig seizoenen lang roekeloze rijders opspoorde in het AVRO-programma Blik op de Weg, stelt dat hij niet kon uitwijken naar links omdat hij dan tegen een andere auto zou zijn gebotst. Met gezonde zelfspot reageert hij op de opmerking van een twitteraar dat hij ‘gelukkig in orde is’: ,,Voor zover ik dat vóór de aanrijding al was, ja.’’

Volledig scherm
De beschadigde auto na de aanrijding op de A50. © Twitter
  1. Fans ontdekken ‘coke’ op Friends-foto Jennifer Aniston en staan compleet versteld

    Fans ontdekken ‘coke’ op Friends-fo­to Jennifer Aniston en staan compleet versteld

    Eerder was het Kim Kardashian met haar billen, nu heeft Jennifer Aniston (50) het internet ‘gebroken’ door lid te worden van Instagram en haar eerste openbare foto te delen. Het gesprek op het fotoplatform gaat echter over iets anders. Aandachtige volgers hebben een detail ontdekt op de Friends-foto die ze deelde en kunnen hun ogen niet geloven. ‘Wat een manier om je entree te maken op sociale media’, klinkt het. Wat is er aan de hand?

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (55%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (45%)
7307 stemmen