Volledig scherm
Leo Alkemade in de Hel. © RTL

Leo na Robinson: Nu weet ik hoe menstruerende vrouw zich voelt

Leo Alkemade stapte vrijwillig uit Expeditie Robinson, zo was donderdag in de uitzending te zien. Het verblijf in het moeras, toepasselijk genaamd Hel, brak hem zo erg op dat hij besloot op de gong te slaan. 'Dat was misschien wel het mooiste moment van de expeditie', blikt Leo terug.

In het exit-gesprek met presentator Dennis Weening is de 34-jarige acteur-cabaretier openhartig. Het was zijn droom mee te doen aan Expeditie Robinson, maar hij had niet verwacht het spel zo te moeten spelen. 'Ze hebben me allemaal om de tuin geleid. Ik was niet de sterkste, maar zeker niet de zwakste', meent hij.

Emotieflow
Het niet eten en weinig slaap viel Leo zwaar. 'Je zit in zo'n rare emotieflow; je gaat van de ene naar de andere, dat is bizar. Ik voelde voor het eerst wat een vrouw moet doormaken tijdens de menstruatie, qua stemmingswisselingen. Dat is niet leuk hoor.'

De blonde acteur kreeg in de Hel gezelschap van Nadia Palesa Poeschmann (20), die uit de hechte groep van eiland Aarde werd weggestemd. 'Het maakt mijn verblijf nog meer een hel', constateerde Leo. Het moment dat hij op de gong sloeg, en daarmee een zelfverkozen vrijheid inzette, maakte Nadia emotioneel. Donderdag is te zien of ze in de expeditie op de Filipijnen blijft.

Leo heeft inmiddels het voornemen gevat volgend jaar opnieuw mee te doen aan de expeditie, maar het anders aan te pakken. 'Denk het niet', schat Weening zijn kans nuchter in.