Volledig scherm
Leonardo DiCaprio. © EPA

Leonardo DiCaprio doneert 3 miljoen voor bestrijding bosbranden in Australië

Het initiatief Earth Alliance, in juli opgezet door filmster en milieuactivist Leonardo DiCaprio, zakenvrouw en filantroop Laurene Powell Jobs en investeerder Brian Sheth, heeft een fonds in het leven geroepen om geld in te zamelen ter bestrijding van de bosbranden in Australië. De actiegroep heeft zelf vast 3 miljoen dollar (2,7 miljoen euro) gedoneerd.

In een verklaring op Facebook laat de organisatie weten dat donaties aan het speciaal opgerichte Australia Wildfire Fund zullen worden ingezet voor het bestrijden van de branden, ondersteuning van de lokale gemeenschappen die het meest door de branden zijn getroffen, voor herstel van ecosystemen en het redden van dieren.

Vorig jaar augustus schonk Earth Alliance ook al 4,5 miljoen euro voor het bestrijden van de bosbranden in het Amazoneregenwoud van Brazilië.

Sterren doneren

Leonardo DeCaprio zet zich al jaren in voor milieu en klimaat. Behalve DiCaprio doneerden inmiddels ook andere sterren om Australië te helpen bij het bestrijden van de hevige branden. Zondag tijdens de uitreiking van de Golden Globes stonden veel van zijn collega-sterren stil bij de ramp die zich momenteel down under voltrekt. Zangeres Pink, actrice Nicole Kidman (zelf Australische), zanger Elton John en socialite Kylie Jenner zegden al bedragen toe van 500.000 dollar tot 1 miljoen.