Levensechte Ken onder het mes voor gevaarlijke tiende neuscorrectie

De aan plastsiche chirurgie verslaafde Braziliaan Rodrigo Alves (32) - ook wel de levensechte 'Ken' genoemd - laat zich tegen het advies van artsen in voor de tiende keer opereren aan zijn neus. Hij heeft een specialist in Iran bereid gevonden zijn reukorgaan andermaal iets te verkleinen.

In Iran laat Rodrigo Alves niet alleen sleutelen aan zijn neus, zo liet hij de afgelopen dagen weten op Instagram. Hij krijgt ook een kin-implantaat en splinternieuwe, spierwitte porseleinen facings op zijn tanden. Alle ingrepen kosten hem omgerekend een slordige 40.000 euro. Kort voor zijn tripje naar Iran moest hij wachten in Dubai. ,,Mijn nieuwe kin kan elk ogenblik per post arriveren in Iran'', aldus 'Ken'. Hij zei een beetje tegen de neusoperatie op te zien. ,,Eigenlijk wil ik het niet maar ik kan niet anders. Momenteel kan ik namelijk niet ademen.'' De ingreep die hem staat te wachten is 'een groot risico'. ,,Het wordt pijnlijk, maar dat is het waard.''

Alves liet zich in februari vorig jaar door een niet erkende plastisch chirurg een nieuwe neus aanmeten. Maar die schoonheidsoperatie eindigde in een regelrechte nachtmerrie. Stukjes kraakbeen werden afgestoten en vleesetende bacteriën 'aten' een gapend gat in een neusvleugel. Een hulpvaardige Duitse arts herstelde de medische blunder.

Rodrigo Alves lag na de eerste neusoperatie geruime tijd in het ziekenhuis, omdat zijn kersverse Ken-neusje dus was gaan afsterven. Hij verkeerde in levensgevaar, kreeg meerdere antibioticakuren om zijn geprutste reukorgaan te redden, maar uiteindelijk moest de aan schoonheidsoperaties verslaafde dertiger toch weer onder het mes. De Duitse chirurg professor Nektarios Sinis (41) uit Berlijn reconstrueerde de neus van Rodrigo waarna het weer wat beter ging. Helaas bleef hij problemen houden met ademhalen. Hij liet zich wederom opereren, maar tot zijn spijt zonder het gewenste resultaat. In Iran wordt hij geholpen door dokter Farshid Mahboubirad die, zo is te lezen op zijn site, circa zeven neusoperaties per dag doet.

Volgen

Liposucties, haartransplantatie, fillers, implantaten en grote hoeveelheden botox: de in Londen wonende Rodrigo, die ook een kunstmatige siliconensixpack heeft, gaf al meer dan 383.000 euro uit aan in totaal 42 cosmetische operaties. Zijn strijd om het perfecte lichaam - zijn idool is Ken, de mannelijke Barbie - kent geen grenzen. De laatste twaalf maanden alleen al onderging hij zeker twintig ingrepen over heel de wereld.

Het is niet de eerste keer dat Rodrigo in de problemen komt door zijn operaties. Vier jaar geleden liep een ingreep met siliconen mis. De chemische stof begon te lekken en zijn armen zwollen zo hard op dat hij zichzelf niet meer kon wassen. Toch ziet de man zijn verslaving niet als een probleem; hij zoekt de oorzaak eerder in Spanje waar hij de achteraf mislukte neusjob onderging.

Alves ging in 2004 voor het eerst onder het mes omdat hij niet tevreden was met zijn lichaam. Zijn obsessie met Ken liep al snel uit de hand. Twee jaar geleden werd de man gediagnosticeerd met morfodysforie, waarbij iemand een verstoord beeld van zijn eigen lijf heeft. Hij ondergaat bij een psycholoog een behandeling voor zijn aandoening, maar die lijkt niet veel uit te halen.

Volledig scherm
© Instagram

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (58%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (42%)
18489 stemmen