Volledig scherm
Tupac Shakur. © bruno

Liefdesbrieven en medaillon van Tupac gaan onder hamer

Twee liefdesbrieven van Tupac Shakur worden geveild voor in totaal 15.000 dollar (13.000 euro). Veilinghuis Moments in Time zoekt ook een koper voor een medaillon die de rapper droeg toen hij werd doodgeschoten in 1994.

Tupac schreef de liefdesbrieven aan ene Averel in 1985 toen hij 14 jaar oud was. In de eerste brief stelt hij zichzelf voor en legt hij uit waar zijn naam vandaan komt. In de tweede brief is de rapper al een stuk directer. Hij zegt dat hij ervan dagdroomt om haar te kussen en dat hij niet kan wachten om samen met haar te zijn.

Voor de medaillon wordt heel wat meer geld gevraagd: 125.000 dollar (110.000 euro). Het sieraad is ingedeukt door een van de kogels die op de rapper werden afgevuurd.

Het gebeurt wel vaker dat er spullen van Tupac onder de hamer gaan. Zo werden eerder een brief geveild waarin hij Madonna uitlegt waarom hij het uitmaakt en ook de auto waarin de rapper zat toen hij werd vermoord, is geveild.

  1. Een frisse wind? Een tornado! Meghan Markle zet Buckingham Palace op zijn kop

    Een frisse wind? Een tornado! Meghan Markle zet Buckingham Palace op zijn kop

    Morgen is het exact zes maanden geleden dat Meghan Markle in het huwelijksbootje stapte met prins Harry en zo in één klap een Britse hertogin werd. Ze schreef daarmee een stukje geschiedenis, want ze is naar koninklijke maatstaven een opmerkelijke keuze: ze is gescheiden, Amerikaanse en heeft Afro-Amerikaanse roots. Het was dan ook te verwachten dat de 37-jarige actrice een frisse wind zou doen waaien door Buckingham Palace. Maar zes maanden na het huwelijk lijkt die frisse wind eigenlijk meer op een tornado, zo wordt gefluisterd in het paleis.