Lieke van Lexmond veinst hartinfarct voor vrouwencampagne

VideoLieke van Lexmond (35) is kort in de huid gekropen van iemand die een hartinfarct krijgt. De actrice-presentatrice werkte mee aan een campagne van de Hartstichting, waarin aandacht wordt gevraagd voor hartproblemen bij vrouwen. In het opvallende filmpje krijgt Lieke het benauwd en valt ze op de grond. Daarna vraagt ze aan de regisseur of het geloofwaardig overkomt.

,,Hartproblemen zien er niet uit als in een film. Kan jij een hartinfarct herkennen?'', is de boodschap van de Hartstichting. Volgens Lieke worden hartproblemen bij vrouwen te vaak over het hoofd gezien.

De Hartstichting nodigde naast Lieke actrices Miryanna van Reeden en Tanja Jess uit in een studio en stelde het trio de vraag of ze een hartinfarct kunnen veinzen. ,,Het voelt benauwd'', reageert Miryanna. ,,Misschien moet het heftiger'', krijgt Tanja te horen. Vervolgens horen ze het verhaal van een hartpatiënte aan die omschrijft hoe een hartinfarct werkelijk voelt. Die opnames leiden tot de campagne 'Vrouwenhart'.

Volgens regisseur Tim de Vries moet met het filmpje duidelijk worden dat hartinfarcten bij vrouwen moeilijker vast te stellen zijn. De Hartstichting doet onderzoek naar nieuwe methoden om betrouwbare diagnoses vast te stellen.

Volledig scherm
© Hartstichting
  1. Jong zangtalentje krijgt voor perfecte auditie jong hondje van Simon Cowell

    Jong zangtalen­tje krijgt voor perfecte auditie jong hondje van Simon Cowell

    Jeffrey Li, een 13-jarige deelnemer aan het programma America's Got Talent gaat samen met jurylid Simon Cowell een puppy uitzoeken. De jongen bekende tijdens zijn auditie dat hij zich als enig kind weleens eenzaam voelt en dat hij graag een jong hondje zou willen kopen van het geld dat hij krijgt als hij wint. Hierop zei Cowell, zelf een fervent hondenliefhebber: ,,Als jij deze auditie goed doet, koop ik een puppy voor je. Zet 'm op!"