Volledig scherm
Liesbeth List © ANP

Liesbeth List hangt noodgedwongen microfoon aan de wilgen

Liesbeth List zegt haar carrière vaarwel. De 75-jarige zangeres moet noodgedwongen stoppen met zingen omdat ze lijdt aan een vorm van dementie nadat ze hersenletsel opliep.

Na een goed gesprek met haar dochter Elisah en haar arts, besloot List om de microfoon aan de wilgen te hangen. Al was het volgens de zangeres wel een moeilijke keuze. ,,Alles is gezegd, alles is gedaan − dat is waar", stelt ze in de Volkskrant. ,,Ik laat alles over me heenkomen, begrijp je? En wat dat podium betreft: het is mooi geweest."


Waarom List nu met dit nieuws naar buiten komt? 2 oktober gaat een musical over haar leven in première. Ook verschijnt aan het eind van de maand de biografie De dochter van de vuurtorenwachter

Lists laatste publieke optreden was in maart van dit jaar, toen ze tijdens een bijeenkomst van de CPNB Edith Piafs Non, Je Ne Regrette Rien zong voor de Boekenweekauteurs.

Carrière

In 1962 ging de carrière van List, die werd geboren in Bandoeng in Nederlands-Indië, van start toen ze voor het eerst optrad in televisieshows. Al vrij snel kwam ze in contact met Ramses Shaffy, met wie ze uiteindelijk jarenlang zou optreden.

Een jaar geleden stond de zangeres met de 74-jarige actrice Annemarie Oster nog in een aantal kleine theaters met een voorstelling.