Volledig scherm
Jorik Scholten alias Lil' Kleine. © Photo News

Lil' Kleine, Boef en Ronnie Flex in lijst meest gestreamde artiesten

Hiphoppers van eigen bodem doen het goed dit jaar. Lil' Kleine, Boef en Ronnie Flex staan in de lijst van meest gestreamde artiesten van 2017 op Spotify. Zij zijn staan vlak onder Ed Sheeran, die op nummer 1 staat.

Het album Divide van Ed Sheeran werd 3,1 miljard keer beluisterd en Shape Of You is met 1,4 miljard streams de meest beluisterde track op Spotify aller tijden.

Na Shape Of You werden de tracks Krantenwijk van Lil' Kleine en Boef en Energie van Ronnie Flex het meest beluisterd. Ook de zomerhit Despacito van Luis Fonsi, Daddy Yankee en Justin Bieber heeft de top 10 gehaald.

Ook Sevn Alias, SFB en Josylvio zijn goed beluisterde artiesten. De lijst wordt verder aangevuld met Drake, The Chainsmokers en Coldplay. Vorig jaar was Broederliefde in Nederland het populairst.

Volgens Spotify is het opvallend dat hiphop zo'n groei doormaakt. Wereldwijd werd op de Zweedse muziekdienst het afgelopen jaar maar liefst 74 procent meer naar hiphop geluisterd dan het jaar ervoor.

 1. Thomas van der Vlugt wint AD-award op YouTube-festival VEED
  prijzenregen

  Thomas van der Vlugt wint AD-award op You­Tu­be-fes­ti­val VEED

  De Nederlandse YouTube-ster Thomas van der Vlugt (25) heeft vandaag op het VEED-festival in Amsterdam de AD Journalistieke Aanmoedigingsprijs gewonnen. De onderscheiding werd hem uitgereikt tijdens de VEED Awards: de Oscars van de Nederlandse YouTube industrie. Van der Vlugt kreeg de prijs (10.000 euro) vanwege de journalistieke manier waarop hij werk maakt voor het filmkanaal. Vorig jaar won Défano Holwijn.

poll

Wie moet Art opvolgen als presentator van Wie is de Mol?

Wie moet Art opvolgen als presentator van Wie is de Mol?

 • Jan Versteegh (49%)
 • Ron Boszhard (4%)
 • Olcay Gulsen (4%)
 • Margriet van der Linden (7%)
 • Rik van de Westelaken (24%)
 • Iemand anders (12%)
32788 stemmen