Volledig scherm
Lío kwam op 9 juni ter wereld. © Instagram/ Lil' Kleine

Lil' Kleine maakt zeldzame naam zoontje bekend

Jorik Scholten, beter bekend als rapper Lil’ Kleine, is inderdaad onlangs vader geworden van een jongetje. Ging het babynieuws al langer in de showbizzwereld rond, nu is het de 24-jarige rapper zelf die het via Instagram bevestigt. Het ventje, dat afgelopen zondag ter wereld kwam, heeft de namen Lío Zion meegekregen.

Bij een foto waarop baby Lío in zijn zogenoemde babynestje ligt, schrijft zijn vader: ,,A legend is born! Lío Zion Vaes Scholten.’’

De moeder van het kindje is de 29-jarige Jaimie Vaes, met wie Scholten sinds 2017 samen is. Het stel was van plan deze zomer te trouwen, maar de bruiloft werd vanwege de zwangerschap uitgesteld. Vorige maand gaf Jaimie toe dat ze het tijdens de eerste maanden van haar zwangerschap moeilijk had. De hormonen sloegen in ‘als een bom’. ,,Ik wist natuurlijk wel dat ik daar last van kon krijgen, maar had geen idee dat ze ook mijn gedachtes zo konden beïnvloeden. Ik heb me echt minder happy gevoeld. Onzeker ook’’, vertelde ze openhartig aan Vrouw.

De kersverse ouders besloten hun eerste kind een opvallende naam mee te geven, die in Nederland weinig voorkomt. De naam Lío - een Latijnse naam die ‘kleine leeuw’ betekent - komt in de database van de Sociale Verzekeringsbank zelfs niet voor. Vorig jaar werden 36 jongetjes Zion genoemd. Het betreft een Joodse naam, die staat voor ‘van het bewaakte land’. In de Bijbel wordt Sion beschreven als ‘vesting’ of ‘versterkte stad’. Mogelijk diende het nummer Iron Lion Zion van Bob Marley als inspiratie voor de naam van het ventje.

Volledig scherm
© BRUNO PRESS