Volledig scherm
Linda de Mol. © ANP Kippa

Linda de Mol hoopt dat haar nieuwe quiz op SBS 6 meer dan 700.000 kijkers trekt

Linda de Mol zou het ‘heel jammer’ vinden als haar nieuwe SBS-show Deze quiz is voor jou zaterdag minder dan 700.000 kijkers trekt. Dat zei ze woensdagavond in De Wereld Draait Door.

,,We hopen richting het miljoen te gaan”, aldus De Mol. ,,Maar ik hou met alles rekening. We staan tegenover Wie is de Mol?, waar 3 miljoen mensen naar kijken. Het heeft geen enkele zin die groep te bewegen naar ons te gaan kijken. Dus we moeten het hebben van de mensen die nooit in dat programma zijn gekomen.”

De programma- en bladenmaakster erkende dat nieuwe programma’s het tegenwoordig zwaar hebben. ,,Mensen hangen graag aan vaste dingen die ze leuk vinden, het is tegenwoordig veel moeilijker iets nieuws te beginnen.”

Ook kwam De Mol terug op de tegenvallende kijkcijfers van vrouwentalkshow Ladies Night. Eerder stelde ze ‘depressief’ te worden als dit programma minder dan 200.000 kijkers zou trekken, iets dat de laatste uitzendingen meermalen gebeurde. 

,,We gaan in de nieuwe reeks minder achter de feiten aanhobbelen, maar zelf de belangrijke onderwerpen en thema's agenderen”, beloofde De Mol.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van de AD Media Podcast!