Volledig scherm
© ANP

Linda's Zomerweek in seizoensopening Koefnoen

Het satirische programma Koefnoen richt zaterdag haar pijlen op Linda's Zomerweek en De Rijdende Rechter. Dat heeft de redactie donderdag bekendgemaakt. De eerste aflevering van het veertiende seizoen is dit weekeinde te zien op NPO1.

In de parodie op Linda's Zomerweek ontvangt presentatrice Linda de Mol (Plien van Bennekom) PVV-kamerlid en dierenactivist Dion Graus (Owen Schumacher) en kunstenares Tinkebell (Sanne Wallis de Vries) die van haar kat een handtas maakte. De afgelopen week zorgde Linda voor een gezellige sfeer in haar programma, maar lukt haar dat ook in deze extra aflevering?

Verder heeft Koefnoen de hand weten te leggen op de eerste beelden van de bekende Rijdende Rechter bij zijn nieuwe werkgever. Een speciale gastrol is weggelegd voor cabaretier Johan Goossens, die een nerveuze docent speelt. Daarnaast komen in de eerste nieuwe aflevering bekende types als de Zeeuwse garnalenpelsters Roelfje en Wimpje langs die zich afgelopen zomer in het festivalgeweld stortten op de klanken van de zomerhit Drank en Drugs.

Het succesvolle AVROTROS-programma van Paul Groot en Owen Schumacher bestaat uit sketches en parodieën, types en imitaties die inspelen op de actualiteit.