Volledig scherm
© Anp, Utopiatv

Lindy verlaat Utopia als eerste

UtopiaDe 23-jarige Lindy heeft besloten een einde te maken aan haar Utopia-avontuur. Niemand kan haar nog van gedachten doen veranderen: de paraveterinair wil het tv-programma verlaten. Lindy deed de aankondiging vanmiddag op de livestream van Utopiatv. Niet veel later bevestigde een woordvoerster van SBS het nieuws.

Nadat Lindy de overige veertien bewoners van 'Utopia' heeft samengeroepen, brengt ze het nieuws naar buiten. Het creëren van een nieuwe 'samenleving' is voor de brunette een gesloten hoofdstuk.

Gisteren werd ze door Utopia-fans nog benoemd tot meest geliefde inwoner, maar dat heeft haar er niet van overtuigd om langer te blijven. Ze heeft te veel heimwee en wil naar huis. 'Het ging gewoon echt ten koste van mijzelf', aldus Lindy over haar deelname aan Utopia.

'Veel van je geleerd over kippen en koeien'
De mede-Utopianen reageren begripvol en hadden het al aan zien komen. Nadat de dierenverzorgster uit Gelderse Vallei is getroost, wordt ze door iedereen bedankt voor haar bijdrage. 'We hebben veel geleerd van je, onder andere over de kippen en koeien. We zijn trots op je en je bent een lieve meid', zeiden sommigen.

Aannemer Paul zit met zijn hoofd alweer bij de nieuwe bewoner die voor Lindy in de plaats komt. Hij vraagt zich af hij of zij nu gelijk al op een bed mag slapen of net als de deelnemers van het eerste uur eerst op een baal stro de nachten moet doorbrengen. 

Borg kwijt
Lindy was een van de vijftien inwoners die sinds oudejaarsavond op een terrein bij Laren verblijven om voor het oog van ruim 100 camera's een nieuwe samenleving op te bouwen. De eerste afvaller is haar borg kwijt. Dit bedrag naar draagkracht gaat volgens een SBS-woordvoerster naar stichting Heppie. Het is nog niet bekend op welke termijn Lindy wordt vervangen.

Gisteren stond ook Harold op het punt Utopia te verlaten, maar een oppepper van zijn vrouw heeft Harold weer voldoende moed gegeven om voorlopig te blijven.