Volledig scherm
© John Shearer/Invision/AP

Linkin Park-zanger Chester Bennington (41) pleegt zelfmoord

updateChester Bennington (41), de frontman van de Amerikaanse band Linkin Park, heeft zelfmoord gepleegd. Dat bevestigt de Los Angeles County Coroner, die de doodsoorzaak vaststelde, na berichten in Amerikaanse media.

Lees hier een uitgebreid profiel van Chester Bennington

Bennington zou zichzelf hebben opgehangen in een woning in de buurt van Los Angeles. Zijn levenloze lichaam werd vandaag ontdekt. De zanger laat zes kinderen bij twee vrouwen achter.

Van de Linkin Park-frontman was bekend dat hij jarenlang heeft geworsteld met een drugs- en alcoholprobleem. Volgens sommigen zou dat komen omdat hij als kind was misbruikt. De Linkin Park-zanger was een goede vriend van Soundgarden-zanger Chris Cornell, die in mei zelfmoord pleegde. Cornell zou vandaag 53 jaar zijn geworden.

Rockband Linkin Park brak in 2000 door. De band verkocht ruim 60 miljoen albums en won twee Grammy's. Vooral in de jaren '00 scoorde Linkin Park hits met nummers als 'In the End', 'Numb', 'One Step Closer' en 'Faint'. Ook zocht de band de samenwerking met artiesten uit andere muziekgenres, zoals met hiphopster Jay-Z. Drie weken geleden trad Bennington met zijn band nog op tijdens het Belgische festival Rock Werchter.

Linkin Park is 'geschokt en diepbedroefd' vanwege de dood van zijn frontman. Mike Shinoda, een van de oprichters van de band, bevestigde Benningtons dood via Twitter. ,,Geschokt en diepbedroefd, maar het is waar", twitterde hij. ,,Een officieel statement komt zodra we dat hebben."

Volledig scherm
Chester Bennington van Linkin Park tijdens het Download Festival in Madrid afgelopen juni. © EPA

Donderdagochtend bracht Linkin Park nog een nieuwe video uit, bij het nummer Talking To Myself. De band zat middenin een tournee door de Verenigde Staten, voor volgende week donderdag stond een optreden in Mansfield, Massachusetts gepland. De band trad geregeld op in Nederland, een maand geleden stond Linkin Park nog in de Ziggo Dome.