Volledig scherm
© Playboy

Lola Brood uit de kleren voor sensuele Playboyshoot

Lola Brood, de 31-jarige dochter van de in 2001 overleden kunstenaar-schrijver Herman Brood, is binnenkort naakt te bewonderen in Playboy. Het gaat volgens het blad om een artistieke naaktshoot in het aprilnummer. Op een woensdag vrijgegeven eerste foto is te zien hoe de blondine niets meer om het lijf heeft dan felblauwe verf en konijnenoortjes op haar hoofd.

Volledig scherm
© ANP

Het zijn sensuele foto's, belooft Playboy. ,,o mag heel Nederland mij wel zien' "Wat een eer! Dit is wel echt eng, maar ook heel rock-'n roll. Is je relatie na 9 jaar uit, word je een paar maanden later meteen gevraagd om in de Playboy te staan'', reageert La Brood zelf. ,,Het leek mij vooral tof om voor altijd zulke mooie foto's van mijzelf te hebben. Zo mag heel Nederland mij wel zien. Over de shoot had ik zo mijn eigen ideeën in mijn hoofd. Veel geintjes in de foto's, verf en een knipoog naar mijn vader.''

Lola Pop Brood is in navolging van haar beroemde vader zelf kunstenares en ontwerpster. Zo schildert ze op doeken en kleding.

Naaktloos

De Amerikaanse Playboy presenteerde in februari de cover van het eerste naaktloze nummer. In oktober vorig jaar kondigde het blad aan voortaan geen blootfoto's meer te willen publiceren om een jongere doelgroep aan te spreken. In Nederland gaat Playboy wel door met naaktreportages.