Volledig scherm
Actrice Lori Loughlin en haar man Mossimo Giannulli hebben een nieuwe aanklacht aan hun broek hangen in de grote universiteitsfraudezaak. © EPA

Lori Loughlin nu ook vervolgd voor samenzwering in fraudezaak

Actrice Lori Loughlin en haar man Mossimo Giannulli hebben een nieuwe aanklacht aan hun broek hangen in de grote universiteitsfraudezaak. Volgens verschillende Amerikaanse media worden elf verdachten, onder wie Loughlin en Giannulli, nu ook vervolgd voor samenzwering.

De extra aanklacht komt bij de originele zaak die er al lag tegen het koppel. Ze worden onder meer verdacht van omkoping en fraude nadat ze in totaal een half miljoen hadden betaald om hun kinderen op de prestigieuze Universiteit van Zuid-Californië te krijgen. Hun dochters werden op papier opgenomen in het roeiteam maar ze bleken de sport in werkelijkheid helemaal niet te beoefenen.

Op omkoping staat een maximale gevangenisstraf van tien jaar maar de verdachten krijgen waarschijnlijk een veel lichtere straf. De ouders die tot nu toe schuldig zijn bevonden kregen tot vijf maanden celstraf.

Ook actrice Felicity Huffman was één van de verdachten, zij zit op dit moment een gevangenisstraf van twee weken uit voor de fraude die ze pleegde voor een van haar dochters.

  1. Johnny Depp stuurde woedende smsjes over verdrinken en verbranden Amber Heard

    Johnny Depp stuurde woedende smsjes over verdrinken en verbranden Amber Heard

    Tijdens een hoorzitting in de Londense rechtbank zijn nieuwe details bekendgemaakt over de tumultueuze relatie tussen Johnny Depp (56) en z’n ex Amber Heard (33). Hij suggereerde haar - al dan niet met een knipoog - te verdrinken en te verbranden. Dat valt op te maken uit smsjes die Depp in 2013 naar een goeie vriend stuurde, schrijft The New York Post op basis van de rechtszitting. De ex-geliefden zijn al een hele tijd in een juridische strijd verwikkeld over beschuldigingen van huiselijk geweld.