Volledig scherm
DJ Frank Dane volgt Edwin Evers op in de ochtend bij Radio 538. De radiodj is vanaf 2019 te horen tussen 6.00 en 10.00 uur. © Shody Careman

‘Luisteraars keren Radio 538 de rug toe’

Uitslag pollDJ Frank Dane kan het als opvolger van Edwin Evers op Radio 538 nog knap lastig krijgen. Een meerderheid van de bezoekers van deze website zegt in de ochtenduren namelijk te kiezen voor een ander radiostation.

Volledig scherm
© AD

Bijna 29.000 mensen namen deel aan een poll op deze website met de vraag: Blijf jij na het vertrek van Evers naar 538 luisteren? Slechts 37 procent koos voor de optie ‘Ja, Frank Dane is een waardige opvolger’. Liefst 63 procent denkt daar anders over: ‘Nee, ik stap over naar een andere radiozender’.

Het recente afscheid van Edwin Evers zet naar verwachting het radiolandschap op zijn kop. Kenners voorspellen een flinke val voor het jarenlang onverwoestbare Radio 538. Maar het schept ook kansen, schetsten zij eerder op deze website. Evers trekt naar verhouding een relatief ouder publiek. Eigenaar Talpa Radio (Radio 538, Radio 10, Sky Radio en Veronica) kan zich daarom volgend jaar ‘eindelijk’ gaan richten op de – commercieel ook zeer interessante – jongere luisteraar.

Om die reden zou voor het opvolgen van ‘allemansvriend Evers’ de keuze op de meer recalcitrante Frank Dane (hij start op woensdag 2 januari) zijn gevallen. De voorspelling is dat hij een heel ander publiek trekt. Daarnaast zal de muzikale invulling in 2019 naar verwachting verjongen. De best beluisterde zender is het dan waarschijnlijk niet meer.

Radio 10

Bij Talpa Radio zeggen ze het niet hardop, maar volgens insiders wil het bedrijf van John de Mol, waar ze zich bewust zijn van de voorspelde omwenteling, van Radio 10 het nieuwe nummer 1 station van Nederland maken. De ochtend van Radio 10 wordt al enige tijd verzorgd door Gerard Ekdom.

Er zijn wat ochtendshows op de radio betreft natuurlijk meer alternatieven nu Edwin Evers zijn troon heeft verlaten. Qmusic heeft Mattie en Marieke, Giel Beelen tref je op Veronica, Jan Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte op NPO Radio 2 en de ochtend van NPO 3FM wordt verzorgd door Sander Hoogendoorn.