Volledig scherm
Wilfred Genee © ANP Kippa

Luisteraars voelen zich ongemakkelijk bij melige toon Wilfred Genee over sidekick

Wilfred Genee zal het in zijn radioprogramma Veronica Inside even zonder zijn sidekick Rick Romijn moeten doen. De Hagenaar wordt vandaag aan zijn oog geopereerd. ,,Zijn netvlies is losgelaten”, verklaart Genee. ,,Hij mag na de operatie sowieso vijf dagen niets doen en sowieso drie weken geen autorijden.”

Genee wordt in zijn radioprogramma behalve door Romijn ook door Niels van Baarlen en Celine Huijsmans gesouffleerd. De drie deden deze week in hun uitzending wat melig over de kwetsuur van Romijn. ,,We maakten wat grappen, oude mannenkwaal en zo, maar gedurende de uitzending kwamen er telefoontjes binnen. Van mensen die hier blijvend blind van zijn geworden. Ik kreeg van Paul de Leeuw nog een appje. Die werd, zo zei hij,  steeds ongemakkelijker van de praatjes. Eerlijk gezegd, wij zelf ook wel. We hadden ons daar wel op verkeken. Het was toch iets heftiger dan we met z’n allen dachten.”

Genee, die maandag met Johan Derksen en René van der Gijp op televisie terugkeert met Veronica Inside, houdt zich momenteel ook bezig met zijn podcastserie Littekens. Daarin praat hij met bekende Nederlanders over hun zichtbare en onzichtbare littekens. Zijn gesprek met Martijn Koning is vandaag om 13.00 uur te beluisteren via muziekplatform Juke.

Volledig scherm
Rick Romijn © Frank Jansen