Luisteren: Douwe Bob onthult Songfestival-lied Slow Down

VideoSinger-songwriter Douwe Bob (23) vertegenwoordigt Nederland in mei op het Songfestival met het nummer Slow Down. Dat maakte hij vrijdagochtend bekend in Amsterdam.

Poll

Het Songfestival-lied van Douwe Bob is er. Gaat hij met 'Slow Down' de finale halen?

  • Zeker, tof nummer! (30%)
  • Nee, dit wordt 'm niet (48%)
  • Ik ben er nog niet over uit (22%)
28793 stemmen
Quote

Het is een protestnum­mer tegen mezelf. Tegen de snelheid waarmee ik in Amsterdam leef

Douwe Bob

Douwe noemt Slow Down 'een protestnummer tegen zichzelf'. ,,Tegen de snelheid waarmee ik in Amsterdam leef. Als je in Zweden in de bossen bent, of in Spanje door de velden rijdt op een paard, daalt er een rust over je heen en zie je alles meer in perspectief. Dat voelt goed!''

Hij gaat verder: ,,Daarom is Slow Down ook een state of mind. Een bevrijding van de druk constant iets te moeten. Je moet je niet gek laten maken: Relax, doe alles een tikje langzamer, dan voel je je beter en zie je alles scherper.''

Slow Down is in Portugal, Spanje en Zweden geschreven door Douwe en Matthijs van Duijvenbode, Jeroen Overman en JP Hoekstra.

Stockholm
In september werd bekend dat de nuchtere Douwe, die bekend werd dankzij het tv-programma De beste singer-songwriter van Nederland, voor ons land afreist naar Stockholm voor de 61e editie van het jaarlijkse liedjesfestijn.

Douwe reist met zijn voltallige band af naar het feest. Hoe de act er precies uit gaat zien, blijft een verrassing. Maar volgens Douw Bob hebben hij en regisseur Hans Pannecoucke 'hele gave plannen'.

Bob treedt aan in de halve finale op 10 mei, waarmee hij zich hoopt te kwalificeren voor de finale op zaterdag 14 mei. Bekend Nederland zat al de hele ochtend in spanning en steunde de zanger massaal met de hashtag #teamdouwe en een speciale Bob-sjaal. 3FM-dj Giel Beelen deed dat poedelnaakt.

Favoriet bij bookmakers
Douwe gooit in ieder geval al hoge ogen bij de bookmakers. Bij sommige wedkantoren, zoals Oddschecker.com, staat hij zelfs op plek vijf. Polen is bij de meeste wedkantoren favoriet.

Na een lange tijd van misère ging het de afgelopen jaren beter met Nederland op het Songfestival. Rockdiva Anouk haalde in 2013 de negende plaats in de finale het haar song Birds. Een jaar later haalden Ilse DeLange en Waylon als The Common Linnets de tweede plaats met Calm After The Storm.

Trijntje Oosterhuis kwam met haar nummer Walk Along vorig jaar niet verder dan de veertiende plaats in de halve finale. De Zweedse zanger Måns Zelmerlöw ging er met de winst vandoor.

  1. Seksschandaal brengt Scientology en Tom Cruise in verlegenheid

    Seksschan­daal brengt Scientolo­gy en Tom Cruise in verlegen­heid

    Een seksschandaal rond de That ‘70s Show-acteur Danny Masterson (43) doet de Church of Scientology wankelen. Tijdens een rechtszaak hebben vier jonge vrouwen de controversiële kerk ervan beschuldigd verkrachtingen, seksuele aanvallen, mensenhandel en intimidatie onder de mat te vegen. Volgens sekteleden dreigt de hele situatie ook te ontploffen in het gezicht van Tom Cruise (57), het beroemdste lid én uithangbord van Scientology.